GTA V s novim ray tracingom izgleda fantastično na PS5

GTA V s novim ray tracingom izgleda fantastično na PS5

0

Grand Theft Auto V već ima 10 godina, no sada izgleda bolje nego ikada zahvaljujući novom patchu za ray-traced refleksije.

Novi patch donosi ray-traced refleksije u fidelity mode (30 fps), dodajući puno više realističnih detalja na vozilima, likovima, prozorima i svim sjajnim površinama, a rezultati su doista impresivni.

Ako sada priđete prozoru, pojavit će se odraz vašeg lika ili ako krenete u područja gdje ima vode ili lokvi, vidjet ćete odraze obližnjih objekata. Slično kao ray tracing koji smo vidjeli u igri Cyberpunk 2077, ovo čini igru znatno ​​imerzivnijom.

Igrači su provjeravali na sve moguće zabavne načine kako ray tracing utječe na igru. Otkrili su da retrovizori na vozilima koriste refleksije, ali samo kada ne vozite. Ako helikopterom proletite pokraj nebodera, vidjet ćete njegov odraz u staklu, a čak i kromirani automobili sada točno pokazuju odraze, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Fortnite je također nedavno dobio zakrpu za omogućavanje podrške za Unreal Engine 5.1, zajedno s podrškom za Lumen i Nanite. Lumen je Epicov novi dinamički globalni alat za osvjetljenje koji radi u stvarnom vremenu kako bi pružio daleko točnije osvjetljenje u igrama, dok Nanite virtualizira geometriju.