Zaboravite Callisto Protocol, vraća se Dead Space

Zaboravite Callisto Protocol, vraća se Dead Space

0

Oni koji su iskusili survival SF horror na nekoj dalekoj planeti ili orbitalnoj postaji u najmračnijem kutku svemira kažu da postoje dvije kategorije takvih igara. U prvoj je Dead Space, a u drugoj sve ostale igre.

Da li je doista tako, pitalo bi se nešto one koji su igrali jezivi Alien Isolation, pa i one koji su zaglavili na bugovitom ali tehnički naprednom Callisto Protocolu. Kako bilo, Dead Space je 2008. ugazio put nekim kasnijim igrama slične tematike, pa i svojim nastavcima kojih je u narednih pet godina izašlo čak šest. I sada, 10 godina kasnije, Dead Space se vraća izdanjem kojim je sve i počelo – remakeom originalne, prve i najbolje igre iz serijala. Radnja nas ponovo stavlja u kožu inžinjera Isaaca Clarka koji dobija zadatak provjeriti što se događa na utihnuloj rudarskoj koloniji, da bi dolaskom tamo bio progonjen od strane mutiranih rudara.

Iako će ovaj remake vizualno u smislu dizajna okoliša u potpunosti preslikati original, osim izuzetnog posla na unaprijeđenju grafike i svjetlosnih efekata poradilo se i na bržem učitavanju igre zahvaljujući današnjim SSD diskovima i konzolama posljednje generacije. Hvaljeni segment originala bio je audio pa su programeri odlučili kako će atmosferična glazba i zvuk ostati isti.

Jedan od lošije primljenih detalja koji se pojavio u kasnijim nastavcima serijala bile su transakcije. Nije se željelo ponovo riskirati s tim pa je odlučeno da će ovaj remake, kao i izvornik uostalom, biti oslobođen bilo kakvih mikrotransakcija. Remake Dead Spacea dolazi nam vrlo skoro, 27. siječnja iduće godine.