Gran Turismo film je rađen po video igri ali se temelji na stvarnom događaju

Gran Turismo film je rađen po video igri ali se temelji na stvarnom događaju

0

Novi film koji se temelji na jednoj od najpopularnijih franšiza video igara za PlayStation konzole, Gran Turismo, u kina će stići 11. kolovoza ove godine.

Igrani film snimljen u raskošnoj Sonyevoj produkciji trebao bi objediniti svjetove pravih utrka i simulacijskih video igara na najbolji način, a realizira ga proslavljeni redatelj Neill Blomkamp, najpoznatiji po SF filmovima District 9, Elysium i Chapie.

Sony je za film okupio zvučnu glumačku postavu pa glavne uloge tumače Archie Madekwe, David Harbour, Orlando Bloom, Djimon Hounsou i Geri Halliwell, a usprkos činjenici da se radnja temelji na video igri, priča se zapravo temelji na stvarnim događanjima.

Naime, scenarij je inspiriran životnom pričom profesionalnog trkača Janna Mardenborougha, koji je kao tinejdžer bio opsjednut igranjem Gran Turisma, da bi se zbog toga odlučio baviti stvarnim utrkama. Doista je pobjeđivao na brojnim natjecanjima i čak ostvario zavidnu karijeru, a sve svoje uspjehe je pripisivao upravo igranju Sonyeva simulacije.

U samom filmu radnja se kreće oko svijeta opsjednutog trkaćim simulatorom i gamera kojima se pruža jedinstvena prilika da iz virtualnih kabina uskoče u kokpite pravih automobila te uz obuku vrhunskog trenera dobiju priliku natjecati se protiv profesionalnih trkača, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Ukratko rečeno, očito je da ovo neće biti neka “silovana” adaptacija video igre, već će se raditi o prilično originalnoj ideji, a redatelj Neill Blomkamp bi nam trebao pružiti garanciju da ćemo dobiti jedan neobični, originalni i nadasve zabavni film.