Gamescom 2022: Tko dolazi a tko ne na veliko gamersko događanje

Gamescom 2022: Tko dolazi a tko ne na veliko gamersko događanje

0

Nakon odgađanja ovogodišnjeg najvećeg svjetskog sajma gaminga E3, sve oči gamera su uprte u njemački Gamescom, koji će se ove godine održati u hibridnom modu, odnosno uživo i online.

Fizičko “live” događanje održati će se u Kelnu od 24. do 28.08.2022., dok će čitav sajam biti streaman online. Ako vam nije poznato, Gamescom je u prošlosti (prije Covid krize), po broju posjetitelja bio najveće gamersko događanje na svijetu, pa ga je primjerice 2019. posjetilo 373.000 ljudi, a svoje su nove igre, hardver i druge proizvode prezentirale stotine tvrtki.

Ove godine s očekuje veliki povratak sajma na svjetsku scenu, no neki veliki igrači su odlučili održati vlastita događanja i odustati od odlaska u Keln, pa tamo nećemo vidjeti Sony PlayStation i Nintendo, već će sva slava pripasti PC i Xbox platformi, što znači da će od sajma najveće koristi imati Microsoft i njegovi partneri poput Bethesde.

Doduše, mada su Sony i Nintendo glavninu svojih naslova predstavili na State of Play i Nintendo Direct događanjima, to ne znači da se na Gamescomu neće vidjeti igre za PlayStation i Switch konzole, jer je većina naslova multiplatformska, a dolaze od velikih izdavača kao što su EA, Ubisoft, Bandai Namco, Activision, SEGA, Team17, Koch Media i Konami, iako još uvijek čekamo potvrde da će se svi oni doista i pojaviti u Kelnu, kao i detalje o tome što će sve prezentirati.

Osim izdavača igara na sajmu se očekuje i obilje hardvera, ponajviše perifernog, a među izlagačima će se naći i hrvatska tvrtka Šmit Electronic, čije priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Nakon dvogodišnje stanke uzrokovane covid krizom, ŠMIT-ELECTRONIC d.o.o. ponovno izlaže na nekim od najpoznatijih svjetskih sajmova. Od 24. do 28.08. u Koln-u, Njemačka, održava se GAMESCOM – najveći svjetski sajam videoigara te ujedno i najveća poslovna platforma gaming industrije u Europi. Podsjetimo, prije pojave pandemije, na sajmu je sudjelovalo preko 1037 izlagača iz 56 zemalja svijeta uz više od 370,000 posjetitelja. Naš gaming brand White Shark, pronašao je svoje mjesto i na ovogodišnjem GAMESCOM-u te Vas ovim putem pozivamo da nas posjetite unutar gore navedenih datuma na štandu broj 24, dvorana 2.1 A-01 / C-029.
Samo nekoliko dana nakon GAMESCOM-a, 600-njak km dalje, u Berlinu, očekuje nas IFA – jedan od najstarijih i najvećih sajmova potrošačke elektronike, informacijskih tehnologija i telekomunikacija. Sajam se održava od 2. do 6.9. u prostoru Messe Berlina gdje će se ponovno okupiti vodeće svjetske robne marke. Naš štand moći ćete pronaći u dvorani br. 25, štand 101-41, gdje ćemo se predstaviti sa svoja dva branda SBOX i White Shark.”