Gamescom se vraća u kolovozu, a na Nintendo možete zaboraviti

Gamescom se vraća u kolovozu, a na Nintendo možete zaboraviti

0

Nintendo je potvrdio kako ove godine svoje prisustvo neće imati na Gamescomu, a koji će se nakon dvije godine održati u Kölnu od 24. do 28. kolovoza.

Kako restrikcije svugdje jenjavaju, Gamescom se odlučio vratiti ove godine u stvarni svijet i razveseliti svoje fanove. U slučaju da niste u mogućnosti prisustvovati, event će biti moguće pratiti i putem digitalnih medija. Ove godine Gamescom ne vodi brigu samo o širim prolazima, manjem broju karata, već i o klimatskim promjenama što znači da će ovaj event biti i neutralan po cijenu emisije štetnih plinova.

Gdje je Nintendo?

Nintendo je ove godine odlučio preskočiti Gamescom, ali moći ćemo ga susresti na drugim događanjima u regiji poput SWR ljetnog festivala i festivala za djecu i mlade u Stuttgartu (što za sada nije otkazano). Nije ni u potpunosti poznato zašto Nintendo neće imati svoj javni nastup u sklopu Gamescoma, ali ni da li bi Nintendo na nekom od tih festivala mogao predstaviti nešto novo pa su špekulacije još uvijek u zraku.

Piše: Matija Ančić

Pusta nagađanja

Zbog ne pojavljivanja Nintenda na Gamescomu, fanovi su se počeli pitati hoće li Nintendo održati neki novi Nintendo Direct kao zamjenu. Od 2013. godine Nintendo održava vlastite prezentacije svakog lipnja (izuzev 2020. kada su i dalje održali tri showcasea u mjesecu) i to u prvoj polovici mjeseca. Već nam je poznato da će se u tom periodu ove godine održati izlaganje Xbox i Bethesda igara te ljetni festival igara pa smo vrlo znatiželjni o odlukama Nintenda.

Ljetni izlasci

Kako ne bismo morali samo nagađati, valja podsjetiti na naslove koji će sigurno vidjeti svjetlo dana ovoga ljeta:

Mario Strikers: Battle League treća je igra u serijalu Mario Strikers, a prva nakon dugih 15 godina od Mario Strikers Charged. Riječ je o uličnom nogometu ili laički rečeno, prljavom nogometu gdje ne vrijedi mnogo pravila, a na terenu su dva tima od pet igrača (četiri igrača i jedan vratar). U novome ćemo se nastavku susresti s novom i boljom opremom, itemima i pokretima, a igru će biti moguće zaigrati sa sedam prijatelja. Osim toga, online Strikers Club mod moći će podnijeti do 20 igrača koji će se natjecati međusobno, ali i s drugim klubovima kako bi osvojili bodove i poboljšali svoj ranking. Igra će biti dostupna 10. lipnja 2022. po cijeni od 59,99$.

Fire Emblem Warriors: Three Hopes nadolazeća je hack and slash igra za Nintendo Switch, a radi se o crossoveru između Fire Emblem serijala i franšize Warriors. Znamo da će se u igri pojaviti sva tri Lord lika, a to su Edelgard, Dimitri i Claude koje je moguće vidjeti u traileru. Gameplay će biti fokusiran na borbu za budućnost Fódlana uz pomoć strateški odabrane vojske, a ovisno o izabranoj kući igra će pratiti jednu od tri priče od kojih svaka ima drugačiji ishod. Naslov će svjetlo dana vidjeti 24. lipnja 2022. po cijeni 59,99$.

Live A Live igra je poznatog Takashi Tokito čiji je rad prepoznat u naslovima poput Chrono Trigger i Final Fantasy IV, a odlučio se posvetiti HD-2D vizualnom stilu i objaviti igru izvan Japana. Priča započinje sa sedam različitih priča uz brojne protagoniste, periode vremena i stilove igre, a na igraču je da odabere kojim će ih redoslijedom otkrivati. Igrač će svakako biti primoran izrađivati vlastito oružje i štitove kako bi preživio, skrivati se od neprijatelja i prizivati paranormalne moći kako bi spasio dan. Ovu igru moći ćete zaigrati 22. srpnja 2022. za 49,99$.

Digimon Survive nova je avantura smještena u misterioznom svijetu punom likova za čiji je dizajn zaslužan Uicki Ukumo. Savršena odluka za izlazak nove igre potaknuta je 25-om obljetnicom poznatog animea Digimon, a ovaj naslov upoznat će nas sa sasvim novom grupom tinejdžera predvođenom Takuma Momozukom. Mislili ste da ćete bezazleno kampirati sa svojim školskim prijateljima? Prevarili ste se jer je naša družina previše znatiželjna, a to će ih odvesti u čudnovati svijet prepun čudovišta i opasnosti s kojima će se morati boriti kako bi se vratili kući. Riječ je o igri čije bitke će se odvijati u 2D, nešto klasičnijem RPG stilu, a na ekranima će biti dostupna 29. srpnja 2022. s cijenom 59,99$.

Xenoblade Chronicles 3 odvest će nas na ljupko putovanje kroz bogati open world kako bi zaustavili krug nasilja. Grupa od šest likova iz kontrastnih nacija, Keves i Agnus, udružit će se zajedno u cilju buđenja kolonija Aionios i otkrivanja prave prijetnje obama nacijama. Igrač će se sigurno zabaviti upravljanjem šest različitih slikova u ovome RPG combatu s izlaskom 29. srpnja 2022. po cijeni od 59,99$.

Pronađete li se kojim slučajem u Americi ovo ljeto, možda susretnete Nintendov Road Trip na kojem ćete biti u mogućnosti isprobati Nintendo Switch – OLED model i zaigrati najnovije naslove, a stanice saznajte na ovome linku.