Fortnite na mala vrata najavljuje Unreal Engine 5

Fortnite na mala vrata najavljuje Unreal Engine 5

0

Datamineri su u Fortniteovim datotekama pronašli 3D model za nadolazeći battle-royale skin Echo. Ne bi to bio nikakav spektakularni pronalazak da Echo nije maskota prošlogodišnje velike Unreal Engine 5 demonstracije.

Spektakularnom devetominutnom prezentacijom, Epic Games je prošlog svibnja najavio moderni Unreal Engine 5. Nedugo nakon toga, stiglo je prioćenje da će njihov Fortnite biti prva igra koja će koristiti novu generaciju Unreal Enginea, mjesecima prije nego pokretač postane komercijalno dostupan drugim razvojnim studijima.

Inicijalno je prijelaz na novi engine bio najavljen za sredinu 2021. godine. Epic Games je želio da što više igrača prigrli konzole nove generacije, kao i kupiti dovoljno vremena da svie platforme u isto vrijeme prebaci na novi, napredniji i optimiziraniji Unreal Engine 5. Rok nisu ispoštovali, budući da smo već zakoračili u rujan, koji se nikako ne može smatrati sredinom godine.

Iako Epic Games mudro šuti, insideri koji prate razvoj, kao i datamineri datoteka, vjeruju kako je prelazak odgođen za punih godinu dana, kad prođe svih deset planiranih sezona drugog poglavlja igre, a što bi trebalo biti sredinom tek iduće, 2022. godine.

Kaže se da gdje ima dima, ima i vatre, a datamineri su nakon posljednje nadogradnje otkrili iskru koja je zapalila cijelu zajednicu. Naime, jedan od nadolazećih skinova u battle-royale mod je Echo i to ne bi bilo nimalo čudno da se ne radi o protagonistici spomenute demo prezentacije.

Echo dolazi uskoro, kao što je slučaj sa svim skinovima koje datamineri iskopaju, no znači li to da i Unreal Engine 5 dolazi uskoro? Hoće li Epic Games skratiti poglavlje radi velike tranzicije na novi engine?

Iako je smatran nezahtjevnom igrom sa simpatičnom grafikom, Fortnite bi preko noći mogao postati grafički najimpresivnija igra na tržištu, ne toliko brojem detalja koliko impresivnom tehnologijom koja se odvija u pozadini.