Football Manager 2024 ruši rekorde sa 7 milijuna igrača

Football Manager 2024 ruši rekorde sa 7 milijuna igrača

0

Dvadeseto izdanje kultne nogometne menadžerske igre Football Manager 2024, zabilježilo je prošli tjedan čak 7 milijuna igrača, čime predstavlja najigraniji naslov u povijesti franšize.


Kako se čini, potez Sege da igru donese na sve moguće platforme, odnosno PC, PS5, Xbox Seeries S/X, Xbox One, Nintendo Switch i iOS, pokazao se vrlo uspješnim, a sigurno nije odmoglo ni to što su autori po prvi puta uvrstili tri japanske lige (J.1, J.2 League i J.3).

Hrvatske gamere je igra dodatno privukla time što je jedno od glavnih zaštitnih lica naš Joško Gvardiol, koji se nalazi u svim promotivnim materijalima i video trailerima, kao što možete pogledati u ovom videu.

Direktor Sports Interactive Studija Miles Jacobson rekao je: “Postizanje ove prekretnice od sedam milijuna igrača u samo tri mjeseca daje meni i svima u studiju ogroman ponos. Od igre koju su izvorno napravili za zabavu Paul i Ov Collyer u svojoj spavaćoj sobi u Shropshireu, do studija koji je upila SEGA, i koja se nalazi u partnerstvu s nekim od najvećih svjetskih klubova, natjecanja i brendova, doista je fantastično.”


U svojem priopćenju poznati developer je također objavio da će idući Football Manager doživjeti velike promjene prelaskom na Unity engine i uvođenjem ženskog nogometa, što znači da bi se broj gamera i gamerica mogao još više povećati.


Nadamo se da će Unity podići kvalitetu grafike u prijenosima utakmica, jer je taj segment možda najlošiji u igri, mada će većina gamera reći da im to nije toliko važno, jer Football Manager igraju prvenstveno zbog opcija upravljanja strategijom, transferima, treninzima, praćenja statistika o igračima i drugih elemenata koji čine dobrog nogometnog menadžera, dok im vizualni prikazi nisu u glavnom fokusu.