Choo-Choo Charles: Igra dvadesetogodišnjeg developera zapalila gamerski svijet

Choo-Choo Charles: Igra dvadesetogodišnjeg developera zapalila gamerski svijet

0

Gavin Eisenbeisz je posebna figura u svijetu game developmenta. Ovaj dvadesetogodišnji mladić potpno samostalno izrađuje video igre, a najavni trailer njegove najnovije igre Choo-Choo Charles u potpunosti je uzdrmao gaming scenu širom svijeta.


Milijuni pregleda i podjela trailera na Twitteru, Steamu i video platformama stvorili su od Gavina najveću game developersku zvijezdu o kojoj svi pričaju. Igra Choo-Choo Charles je totalno neobični i originalni survival horror koji se odvija u otvorenom svijetu jednog tropskog otoka, a radnja i gameplay se vrte oko proganjanja vlakovima.

Točnije rečeno, vaš lik u igri istražuje lijepe šume, plaže, brda i druge predjele u igri, skuplja korisne stvarčice i bježi svojim vlakom pred Charlesom, vlakom iz pakla koji podsjeća na velikog pauka na šinama. Charlesa nećete moći uništiti prije samog kraja igre, već ćete ga moći samo usporavati i nadati se da će vam pružiti dovoljno vremena za nadogradnju opreme pokraj pruge prije nego što ponovno nasrne na vas.

Osim vas, vašeg vlaka i Charlesa, u igri se nalaze i neigrivi likovi (NPC-i) “od papira” koji će vam davati određene smjernice i ukazivati vam gdje možete pronaći korisne dijelove i materijale za nadogradnju vašeg vlaka, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Drugim riječima, gameplay predstavlja napetu igru lovice koja nas pomalo podsjeća na Spielbergov film Duel (Dvoboj) iz 1971. godine u kojem Denisa Weavera od početka do kraja bez objašnjenja na cesti proganja veliki šleper.

Igra izrađena na Unreal engineu djeluje kao da ju je radila velika ekipa developera, pa se čovjek doista štrecne kada čuje da je “one man show” jednog dvadesetogodišnjaka koji iza sebe već ima nekoliko naslova koje je radio potpuno samostalno i s takvom praksom namjerava nastaviti i dalje u sklopu vlastite developerske tvrtke Two Star Games u kojoj je jedini zaposlenik.

Gavin se nada da će Choo-Choo Charles lansirati na Steamu početkom 2022. godine.