Fallout 4 dolazi na nove konzole

Fallout 4 dolazi na nove konzole

0

Bethesda je objavila kako će dobri stari Fallout 4 uskoro moći zaigrati i vlasnici najnovijih konzola. Ovaj odlični RPG trebao bi dobiti update za PS5 i Xbox X/S negdje tijekom ove godine.

Dugovječni Fallout serijal, uz The Elder Scrolls, najvažniji je trejdmark programerske kuće Bethesda. Fallout 4 izašao je prije čak osam godina i bio je prilično dobro optimiziran za PC, za razliku od Fallouta 3 i 76 koji su u startu zahtijevali ponešto patcheva. No na konzolama nije radio tako glatko. Bilo je trzanja i zapinjanja, a ekspanzije Nuka World i Far Harbor umjesto da poprave stvari samo su ih pogoršale.

Iz Bethesde poručuju da će i ovaj problem biti ispravljen s nadolazećim updateom, pa bi i vlasnici starijih konzola mogli doći na svoje i otpuhati prašinu sa zaboravljenog Fallouta 4. No postavlja se pitanje da li će to učiniti? Bez obzira da li ste vlasnik starije ili novije konzole, hoćete li dati drugu šansu zanimljivom, ali i prilično starom RPG-u u vrijeme kada na tržište svakodnevno dolaze nove, grafički kudikamo privlačnije igre?

Ne čudi nikoga zašto se Bethesda odlučila za ovaj potez. Noviji Fallout 76 iskasapljen vječnim krpanjem bugova nikada nije ostvario potencijal koji je imao, razvoj Starfielda im se otegnuo, a priča se da je u ranoj produkciji i Elder Scrolls 6. Tako da bi novi Fallout 5 trebao izaći tek poslije njih, u narednih nekoliko godina sigurno ne.