Danas ne planirajte ništa, izlazi Wild Hearts

Danas ne planirajte ništa, izlazi Wild Hearts

0

Danas izlazi Wild Hearts, japanski akcijski RPG koji na prvi pogled krade najbolje iz igara Death Stranding i Ghost of Tsushima, istovremeno zadržavajući japanski ugođaj i originalnost.

Prva asocijacija na japanske video igre svima su vjerojatno mange. Međutim, u posljednje vrijeme svjedočimo nekom novom trendu. Iz zemlje gdje sunce izlazi počele su izlaziti i igre koje nisu nužno mange i koje su izvedbom i vizualnim karakteristikama sličnije zapadnim igrama. No u svemu tome zadržavaju i nekakav japanski štih, uglavnom kroz okoliš u kojem je igra smještena.

Najnovija u nizu takvih igara je Wild Hearts koju je već spremno prigrabio Electronic Arts i sprema je se danas istovremeno lansirati na PC i konzole najnovije generacije. Igra je vremenski smještena negdje u vrijeme feudalnog Japana, ali prostorno u fantazijski svijet Azuma. Svijet je naseljen nekakvim mitskim monsterima koje vi, kao lovac, trebate loviti. Azuma neće biti u potpunosti otvoren svijet, već podijeljen na cjeline koje će se moći samostalno istraživati i iskorištavati. Vremenski okvir podrazumjeva da ćete u svom lovu biti ograničeni isključivo na hladno oružje srednjovjekovlja.

Ono što Wild Hearts čini originalnim u odnosu na igre slične tematike je pažljivo planiranje lova i mogućnost izgradnje velikih pomagala i prepreka koje će moći zadržati monstere. Oni su, naravno, brži, veći i jači od vas pa se ubrzo lovac pretvara u lovinu.

I za kraj dobra vijest za sve vlasnike PC-a je da igra neće biti pretjerano hardverski zahtjevna.