Atomic Heart – žderač hardvera

Atomic Heart – žderač hardvera

0

Još samo tjedan dana dijeli nas od izlaska ambicioznog FPS-a Atomic Heart, igre koja je trebala izaći još 2021. Prije par dana izašli su nemali hardverski zahtjevi za PC inačicu.

Uz to što dolazi na konzole posljednje dvije generacije, Atomic Heart izaći će istovremeno i na PC-u, a objavljeni hardverski zahtjevi uzrokuju migrene. Da bi zavrtili ovo grafičko čudo trebate će vam najmanje AMD Ryzen 5 ili Intel Core 5, dok se za preporučenu konfiguraciju navode procesori sa sedmicom u nazivu. Uz to, računajte i s najmanje 8 Gb radne memorije kao i s grafičkom karticom novije generacije.

Priču o alternativnoj stvarnosti smještenu u Sovjetski Savez 1950-ih godina gdje pomahnitali roboti preuzimaju dominaciju nad ljudima pokretat će Unreal Engine 4. Igra će koristiti blagodati poput ray tracing efekata u stvarnom vremenu i DLSS 3 tehnologiju kod Nvidije.

Inače, igrače je donekle uzrujala nedavno objavljena informacija da će Atomic Heart koristiti neželjeni Denuvo sistem. Ovaj anti-tamper i anti-cheat sustav naširoko je kritiziran jer navodno usporava rad procesora i konstantno opterećuje disk za pohranu. Najozbiljnije kritike dolaze od vlasnika SSD diskova koji tvrde da im je Denuvo trajno oštetio diskove. Pa sad, kad sve skupa zbrojimo, izgleda da Atomic Heart zaista proždire hardware.