F1 24 izlazi 31. svibnja 2024.

F1 24 izlazi 31. svibnja 2024.

0

Ako vam nije poznato, u subotu 2. ožujka ove godine održavaju se kvalifikacije nove sezone utrka Formule 1, a u nedjelju 3. ožujka održat će se Grand Prix utrka za Veliku nagradu Bahraina.

To znači da će Ferrari, Mercedes, Aston Martin, Williams, Haas i drugi timovi pokušati skinuti s trona Red Bull, koji je pobijedio u prošloj sezoni, odnosno nadmašiti prvaka Maxa Verstappena i njegovog momčadskog kolegu Sergia “Checa” Pereza, koji će pak pokušati biti bolji od ostatka društva, ali i Maxa.

EA Sports ne želi previše zaostati za kalendarom Formule 1, pa je već najavio novi igru F1 24, koja će izaći 31. svibnja ove godine, neposredno nakon osme utrke sezone, Velike nagrade Monaca koja se održava 26. svibnja.

EA Sports uz najavu nije otkrio previše informacija, jer je rekao da će više detalja otkriti na “potpunom otkrivanju” u travnju, no kažu da će igra dobiti “dinamično upravljanje” koje stiže s novom fizikom koja će igračima pružiti veću kontrolu nad načinom na koji njegov osobni stil vožnje utječe na performanse automobila i strategiju utrke.

Također se navodi da će se igrači po prvi puta moći direktno spojiti sa sezonom Formule 1 2024, što znači da će imati priliku voziti bolide službenih timova.

Pored toga ističu da će igra pružiti potpuno novi Driver Career mod s realističnom preslikom svih zbivanja i podešavanja  bolida iz ovog popularnog sporta.

F1 24 izlazi za PS5, PS4, PC, Xbox Seies X/S i Xbox One platforme.