Everywhere je platforma za igre s igrama unutar igre

Everywhere je platforma za igre s igrama unutar igre

0

Nakon što ste pročitali gornji naslov možda mislite da nam je pozlilo, ali on najbolje opisuje igru ili bolje rečeno projekt Everywhere, koji vodi developer Build A Rocket Boy.

Naime, developer koji je osnovao Leslie Benzies, producent igara i bivši predsjednik Rockstar Northa, glavni developer GTA naslova, u glavni škotski grad Edinburgh doveo je više od 300 stručnjaka iz 32 države svijeta, kako bi pokrenuli platformu Everywhere koja se upravo nalazi u fazi zatvorenog alpha testiranja.

Za razliku od Steama, Epica i drugih platformi za distribuciju igara, Everywhere je i sam igra u koju ćete ući, kreirati si avatar, stvarati prijateljstva i šetati naokolo prekrasnim 3D svijetom, nekom verzijom gamerskog multiverzuma u kojem ćete imati obilje sadržaja za zabavu, istraživanje i igranje brojnih igara.
Ukratko, možemo reći da će Everywhere biti nešto poput Fortnitea, koji također postaje više od igre i pretvara se u platformu iz koje možete ulaziti u druge igre, koncerte, natjecanja i ostale raznovrsne sadržaje.

U ovom traileru možete vidjeti kako funkcionira svijet Everywhere platforme koja je i sama igra, gdje igrači mogu sudjelovati, kako kažu, “u gotovo beskonačnim aktivnostima – ili stvarati vlastite” te se prebacivati u razne svjetove putem portala.

To znači da će svaki igrač imati mogućnost stvaranja vlastitih sadržaja u svijetu Everywherea, mada još nije jasno kako će to sve skupa funkcionirati, iako vjerujemo da nećete morati biti game developer kako biste kreirali svoje sadržaje kojima ćete obogaćivati svijet platforme, jer će sučelje za izradu biti vrlo jednostavno i većim dijelom (polu)automatizirano.

Za razliku od novih sadržaja koje ćemo moći sami stvarati, “prave” igre unutar igre će kreirati timovi Build A Rocket Boya, koji će razvijati AAA naslove raznih žanrova.

Prvi među njima će biti Mindseye, akcijska SF igra iz trećeg lica u kojoj ćete se naći u ulozi junaka koji svojim umom može upravljati robotima, voziti automobile i druga prijevozna sredstva, otkrivati zavjeru futurističke mega korporacije i dakako razvaljivati neprijatelje koji mu stanu na put.

Razvojem ove igre upravlja direktno Leslie Benzies, a prema mnogim stvarima viđenim u prvom traileru, očito je da će imati dosta sličnosti s GTA, posebice u domeni vožnje.

Mada još nije objavljeno na kojim će sve platformama Everywhere izaći, poznato je da će se nakon alpha i beta testiranja na PC-ju pojaviti upravo na Windows računalima, a nakon toga je planiraju dovesti i na konzole, tako da je u nekom trenutku možemo očekivati na PS5 i Xbox Series X/S.


Nadamo se da ćemo uskoro saznati više detalja i dobiti informaciju kada ćemo moći isprobati to čudo.

Ako želite biti među prvima koji će uroniti u svijet Everywherea, napravite si besplatni račun na ovoj poveznici i nadajte se pozivu za upad i testiranje.