Dune: Spice Wars je strategija smještena u Herbertov SF svemir

Dune: Spice Wars je strategija smještena u Herbertov SF svemir

0

Iduće godine u Steam Early Access dolazi igra Dune: Spice Wars koju razvija developer Shiro Games. Igra se razvija na krilima popularnosti Denis Villeneuveovog filma Dune, što znači da je smještena u poznati svemir u čijem se središtu nalazi pješčani planet Arakis, nastao iz mašte velikog SF pisca Franka Herberta.

Igra je takozvanog 4X žanra (Explore, Expand, Exploit, Exterminate), podžanra strategija koji kombinira mehanike RTS i TBS videoigara i strateških igara na ploči.

Poput Civilizacije i gotovo svih drugih 4X strategija, igra će vam omogućiti da odaberete jednu od ponuđenih frakcija koje ćete voditi, što znači da ćete imati mogućnost odabira kuće Artreida, Harkonnena te još dvije koje zasad nisu objavili, a po nama bi to mogli biti Fremeni i Imperij, mada je moguće da ubace i mističnu žensku sektu Bene Gesserit koja uskoro dobiva svoju TV seriju.

Posljednja igra iz svijeta Dina je bila Emperor: Battle for Dune iz 2001. godine koju je razvio legendarni developer RTS-ova Westwood Studios, no vjerujemo da bi zahvaljujući filmu i predstojećoj seriji franšiza mogla postati jako zanimljiva mnogim developerskim studijima i izdavačima koji su spremni platiti licencu, pa nas u skoroj budućnosti možda očekuje poplava Dune igara.

Igra će biti singleplayer, izdat će je Funcom za PC platformu, a dolje možete pogledati prvi najavni video trailer.