Doživljaj surove realnosti u Grand Theft Autu

Doživljaj surove realnosti u Grand Theft Autu

0

Dotaknemo li se aktualnih svjetskih situacija u novom online proširenju ili nadolazećeg naslova koji poprilično mijenja pogled na uobičajenu sagu, možemo reći kako Rockstar definitivno radi na promjenama poznate franšize.

The Criminal Enterprises

Los Santos prolazi različite krize, od porasta cijene goriva do toplinskog vala koji dodatno otežava život. Čini nam se kako Los Santos postaje sve sličniji stvarnome svijetu, ali ono što ga značajno odvaja od realnosti jest rastući broj kriminalnih aktivnosti (ili?). Iako se u gradu događa više kaotičnih situacija nego inače, direktori, bikeri, vlasnici noćnih klubova i prodavači oružja cvjetaju u novome updateu.

Direktori uz svoje misije kao dobitak imaju nove zaposlenike koji će im pomoći s nabavkom uz novu menadžericu Lupe koja će ispolirati svaku poslovnu mogućnost. Vlasnici trgovine motorima sada svoju ljubav prema dva kotača mogu i modificirati isporukom istih njihovim kupcima. Uz pomoć Sindy zadržite svoja vrata otvorenima i napunite svoje police. Ne brinite, nećete sve raditi legalno. Vlasnici noćnih klubova mogu pričati s Tony Priceom ili se ulogirati u uredsko računalo na kojem će pronaći nove misije povezane s klubom. Krijumčari vatrenog oružja pred sobom imaju zadatak popunjavanja nedostajućih oružja i istrage novih, a to mogu napraviti uz pomoć Agenta 14 koji će prodaju i potražnju podignuti na novi nivo.

Također, misija Paper Trail omogućuje praćenje razloga zašto su cijene goriva u igri abnormalno porasle, a jedna je od sumnji kriminalna teorija zavjere o Dugganima. Otkrijte misterij porasta cijena s prijateljima, ali i provodite kompanijske aktivnosti bez rizika od drugih igrača jer iste možete obavljati samo ako ste pozvani u sesiju. Uz nove misije i aktivnosti, susretnite se s novim vozilima i oružjima kojih nikada dosta u GTA serijalu.

GTA Online The Criminal Enterprises možete doživjeti putem PlayStation 4/5 i Xbox Series X/S i One platformi te PC-u po cijeni od $9,99.

Piše: Matija Ančić

Latino žena u otvorenom svijetu punom kriminala

Ne znamo mnogo informacija o tome što će, gdje će i kada će doći do novog GTA 6 nastavka, ali ono o čemu se šuška zvuči poprilično zanimljivo. Naime, tračevi o lokacijama mnogobrojni su, od teorija da će svijet uključivati gradove SAD-a i Južne Amerike između kojih će se moći putovati, do teorija kako će to ipak biti samo tri grada – Los Santos, Vice City i Liberty City, ali i lokacija kao što su Rio De Janeiro, Everglades i Colombia. Neizostavan je i komentar kako je GTA previše amerikaniziran pa je možda najbolje novu radnju smjestiti u britanske okvire, konkretnije u sam London.

Rockstar Games nije obznanio nikakav datum objave videoigre, ali ni detalje, već tu i tamo u javnost izađu kodirani, mogući nagovještaji nečega što će se pojavljivati. Mnogi se nadaju kako bi naslov mogao biti objavljen 2024. godine ili barem rane 2025. pa imamo vremena da saznamo o čemu će biti riječ.

GTA VI navodno će kao jednog od glavnih likova imati Latino ženu, konkretnije dva bi protagonista mogla biti rađena prema svima poznatima – Bonnie i Clyde, a što bi možda moglo promijeniti dosadašnji doživljaj igranja. Osim toga, Bloomberg je objavio i kako bi radnja mogla biti smještena u fiktivnoj verziji Miamija na što Rockstar nije htio ostaviti komentar. Ono što bi moglo ponukati Rockstar da u svoju viziju uklopi ženske likove ili lika, ne isključivo bjelačke rase, jesu konstantne prozivke na osnovi mizoginije i rasizma.

Pročitamo li nešto komentara o najavi novog nastavka franšize, moći ćemo zaključiti kako igrači imaju velike sumnje o njegovoj (ne)uspješnosti i misle kako će isti biti objavljen samo da Rockstar pokupi što više novaca od fanova franšize.