Distopijski nadrealizam u igri Necrophosis

Distopijski nadrealizam u igri Necrophosis

0

Ove godine će izaći nova jeziva horror avantura iz prvog lica inspirirana likovnim djelima poljskog nadrealista Zdzislawa Beksinskog pod nazivom Necrophosis.


Igra će vas odvesti u carstvo paklenog košmara koji vrvi grotesknim oblicima i zlokobnim vizualima, milijarde godina nakon što je svemir propao.

Vi se budite u kraljevstvu u kojem vlada smrt, ali čak i ona može umrijeti, jer prokletstvo koje muči ovaj svijet, nanosi propadanje svemu što dotakne.

U Necrophosisu, vizualni elementi samo su površina dubokog, prožimajućeg iskustva, a svaki korak naprijed otkriva novi sloj misterije. Kako napredujete, naići ćete na mehanike koje izazivaju vašu dosjetljivost, a svaka slagalica dio je veće, zagonetne priče.

Za razliku od klasičnih resursa i predmeta koji vam u drugim avanturama omogućuju napredovanje i rješavanje zagonetki, u svijetu Necrophosisa ćete skupljati ljudske oči, kosti, mozgove i druge bizarne „predmete“ kojima ćete vratiti život grotesknim okamenjenim likovima, a oni će vam zauzvrat uklanjati prepreke s puta i otvarati vrata prema novim područjima za istražiti.

Ideja autora je da vas kroz takve zagonetke i narativnu poeziju polako vodi kroz zadivljujuću priču u ovom nevjerojatnom mjestu i poznatom svijetu koji je nestao.
Gdje će vas to odvesti saznat ćete uskoro kad igru lansiraju na Steamu.