Diablo Immortal odgođen na prvu polovicu 2022

Diablo Immortal odgođen na prvu polovicu 2022

0

Diablo za pametne telefone je još jedna žrtva odgoda ove godine. Razlozi su ovaj put dobri. Blizzard ima puno veće ambicije za naslov, pa ubrzano radi dodatni sadržaj za igru.

Blizzard je objavio prioćenje da iščekivani Diablo Immortal za pametne telefone ipak nećemo igrati ove godine, već da ga odgađaju za prvu polovicu 2022. godine.

Razlog leži u dodatnom poliranju igre. Nakon zatvorene Alpha verzije i prikupljanja inicijalnih dojmova igrača, zaključili su da moraju poraditi na tri ključne stvari u igri.

Prva je ponuditi dodatni PvE sadržaj nakon završene igre, kako bi zadržali igrače na duge staze. End game content je nešto s čime se bori veliki broj razvojnih studija MMORPG igara, budući da zahtjeva kontinuirani rad na igri i gomilu naknadno ubačenog sadržaja kako bi oni najvjerniji igrači ostali zainteresirani za igru. Drugo na čemu će poraditi jest napraviti PvP borbe između igrača pristupačnijim većem broju igrača, a ne samo najzagriženijim fanovima koji provode najviše vremena u igri.

Iako je bila inicijalno zamišljena kao igra koja se igra kontrolama osjetljivim na dodir, Blizzard će ipak ubaciti odličnu podršku za Bluetooth kontrolere. Industrija kontrolera i dodataka za pametne telefone izuzetno brzo raste, a igranje kontrolerom je i najveći zahtjev igraće publike za novi Diablo Immortal.

Inicijalno su igrači bili protiv Diabla na telefonima, u trendu sve većeg okretanja velikih studija mobile gamingu, no svakom novom informacijom, jasno je da nas čeka ogroman hit. To je dodatno potvrdila i odlična Alpha verzija, za koju su igrači puni samo riječi hvale.