Dakar Desert Rally dobio službeni datum izlaska

Dakar Desert Rally dobio službeni datum izlaska

0

Svi ljubitelji pustinjskog relija, zaokružite si 4. listopad na kalendarima.

Piše: Robert Barbir

Jedna od najvećih nadolazećih open-world trkaćih igara opasno se približava. Radi se o Dakar Desert Rally-u kojeg nam predstavlja ekipa iz Sabre Interactive-a. Od njih nam službeno dolazi vijest da će naslov biti dostupan za Xbox One, Xbox Series X|S, PlayStation 4, PlayStation 5 i PC putem Steama i Epic Games Storea 4. listopada 2022.

Izdavač je također otkrio službene zahtjeve PC sustava za nadolazeću trkaću igru. Igračima će biti potrebna barem NVIDIA GeForce GTX 960 grafika s Intel Core i5 procesorom za pokretanje igre na minimalnim postavkama. Za one koji žele pokrenuti igru na višim postavkama, trebat će im NVIDIA GeForce GTX 1070 ili jače kako bi dobili najglađe iskustvo.

Prema službenom opisu igre, Dakar Desert Rally trebao bi ponuditi najveće open-world reli iskustvo na tržištu. Čini se da je ekipa iz Sabre Interactive-a naumila stvoriti konkurenta popularnoj Forza Horizon seriji s malo drugačijim konceptom. Posebno će biti naglašen prostrani svijet i široka lepeza opcija vozila kao što su kamioni, motocikli, automobili, quadovi i SUV-ovi. Uz to će više od 30 staza iz prethodnih naslova biti rekreirano u njihovom najnovijem izdanju.

Dakar Desert Rally imat će offline single-player mode u kojem će igrači moći graditi vlastite trkaće karijere. Na sreću, tu će biti i online multiplayer koji će vam omogućiti igranje in-game eventova s prijateljima. Uz vozila, mnoštvo licenciranih pilota i timova, čak će i posebno dizajnirani volani specijalizirati vaše off-road iskustvo. Osim dinamičkog vremenskog sustava koji će natjerati igraće da se suoče s pješčanim olujama, kišom, snijegom i oštrim sunčevim svjetlom, igrači će se susresti s još više prepreka tijekom igranja. Sve to zvuči jako obečavajuće pa svakako pogledajte trailer u nastavku, a za više informacija pogledajte službene stranice.