Croteam predstavlja novu veliku igru The Talos Principle 2 za PS5 i PC

Croteam predstavlja novu veliku igru The Talos Principle 2 za PS5 i PC

0

Najpoznatiji hrvatski game developer opet se odlučio malo odmoriti od Serious Sama i gamerima ponuditi zagonetke umjesto metaka i raketa.


Na ovogodišnjem PlayStationovom Showcase događanju, među brojnim novopredstavljenim naslovima odmah smo spazili Talos Principle 2, igru koju su razvili domaći dečki iz Croteama, valjda da se malo odmore od neprestane akcije iz posljednjeg Serius Sam 4 (Siberian Mayhem) naslova.

Talos Principle 2 stići će na PlayStation 5 kasnije ove godine (uz PC i Xbox Series) i predstavlja nastavak omiljene puzzle igre, te će u odnosu na prvi dio, kako kažu, “ponuditi više zagonetki za rješavanje, više nadrealnih okruženja za istraživanje, više tajni za otkrivanje, dublju priču u kojoj se možete izgubiti i veća pitanja koja će vam zablokirati mozak”.

Vaša avantura u The Talos Principle 2 počinje u eri u kojoj je čovječanstvo kakvo poznajemo odavno izumrlo, ali naša kultura i dalje živi u svijetu u kojem žive roboti napravljeni po našoj slici. Upuštate se u potragu za istraživanjem misteriozne megastrukture, a usput ćete se suočiti s pitanjima o prirodi svemira, vjeri nasuprot razumu i strahu od ponavljanja pogrešaka čovječanstva, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Zagonetke koje ćete trebati rješavati dolaze s različitim razinama težine koje odgovaraju svakom igraču, a nastavak se temelji na dizajnu 3D puzzle igre u prvom licu iz prvog dijela, uključujući korištenje refraktora za usmjeravanje snopova svjetlosti i stvaranje kopija sebe za pokretanje prekidača i zaobilaženje prepreka. Tom sustavu pridružuju novi načini igranja, uključujući manipulaciju gravitacijom i prijenos uma, no ne navode detalje o tome kako će to funkcionirati.

Sigurni smo da će Croteam ponovno napraviti dobar posao i potom na krilima uspjeha započeti raditi novog Sama za svoj gušt.