Autori serije Cobra Kai rade igrani film Duke Nukem

Autori serije Cobra Kai rade igrani film Duke Nukem

0

Nakon više od deset godina od izlaska igre Duke Nukem Forever, okupila se filmska ekipa koja namjerava snimiti igrani film po najvećem macho junaku gaminga svih vremena.


Kada je davne 1996. godine izašla igra Duke Nukem 3D, svijet videoigara više nikada nije bio isti. Abnormalne količine nasilja, atipični macho junak koji uzima steroide i vrijeđa žene, obilje do tada nikad viđenih oružja i gadgeta, pretvorile su zajednicu fanova ove 3D pucačine u pravi kult.

Nakon toga je prošlo puno godina dok nismo dočekali “pravi” nastavak Duke Nukem Forever, no on je usprkos značajnih tehničkih poboljšanja ispao jako mlako, iz jednostavnog razloga što na njemu nije radila originalna ekipa luđaka iz 3D Realmsa, kakva se više nikada neće okupiti na jednom mjestu.

Od tada su se svako malo pojavljivale informacije da je u planu pravi igrani film Duke Nukem, a glasine su čak govorile i koji glumci bi mogli tumačiti ulogu Đuke pa se u početku pričalo da će to biti Bruce Campbell, a nešto kasnije da će ga igrati John Cena.

Sada se pojavila nova informacija u kojoj se kaže da će Legendary Entertainment, ista producentska kuća koja je radila Dark Knight trilogiju i film Dune, producirati film Duke Nukem, za čiju izradu je zadužena ekipa koja je radila seriju Cobra Kai, odnosno Josh Heald, Jon Hurwitz i Hayden Schlossberg.

Mogu li dečki koji su oživjeli legendarnu franšizu Karate Kid, napraviti film koji će biti dovoljno brutalan, politički nekorektan i seksistički orijentiran da se može usporediti s Đukom iz igre Duke Nukem 3D, teško je reći, ali svakako bismo ga voljeli pogledati.

Zasad se još ništa ne priča tko bi mogao igrati glavnu ulogu, a naš favorit bi bio Joaquin Phoenix (Joker).