Atomic Heart: Brutalni ruski FPS izlazi ove godine

Atomic Heart: Brutalni ruski FPS izlazi ove godine

0

Ruski developerski studio Mundfish osigurao je velike investicije od strane tvrtki Gaijin Entertainment, Gem Capital i Tencent, kako bi u miru mogao privesti kraju rad na ambicioznoj FPS igri Atomic Heart koja se razvija za PC, PS5, PS4, Xbox Series X/S, i Xbox One platforme.

Mada još uvijek ne navode točni datum izlaska igre, target je kraj ove godine, što znači da bi se najvjerojatnije trebala pojaviti uoči božićnih i novogodišnjih praznika.


Igra je žestoki FPS s RPG elementima prepun nasilja i crnog humora uz dodatak fenomenalnih vizuala koje donose vrhunski 3D dizajneri, Unreal 4 engine i tehnološki partner Nvidia, zahvaljujući kojem će verzije za PC, PS5 i Xbox Series X platforme dobiti ray tracing i obilje drugih naprednih efekata.

Radnja igre je smještena u alternativnu povijest SSSR-a negdje oko pedesetih godina prošlog stoljeća, kada su internet, hologrami, roboti i druge moderne tehnologije malo uranile a Rusi doživljavaju opasnu prijetnju koja dolazi iz jednog vojno-istraživačkog centra, što stvara predispozicije za sve moguće kombinacije čudovišnih, ljudskih, robotskih i zombističkih kreataura koje ćete tamaniti.

Igrač će se naći u ulozi operativca KGB-a s radnom oznakom P-3 kojeg je režim poslao da ispita zbog čega iz jednog tvorničkog pogona već duže vrijeme ne dolaze nikakve informacije. Ubrzo će otkriti da su se ruske državne tajne i rusko državno robotsko oružje okrenuli protiv ljudi te će nastojati spriječiti da opasne tehnologije iscure u javnost i unište majčicu Rusiju i čitav svijet.

Zahvaljujući svojim sposobnostima i specijalnoj rukavici, P-3 će imati mogućnost sve predmete u svojem okolišu pretvoriti u oružje uz malo “craftanja”, a alatka pod nazivom “Chaika 3.0” će mu omogućiti stvaranje više od 30 tipova vatrenog i drugog oružja koje će se moći nadograđivati specijalnim dodacima i modifikacijama. Pored toga kažu da ćete morati naučiti koristiti okoliš kao svoju prednost i istraživati ranjivosti pojedinih neprijatelja, a tu će naravno biti i veliki bossevi s kojima će ugodno “časkanje” predstavljati poseban izazov.

Igra ima i svojevrsne elemente Terminator filmova, jer svim neprijateljima upravlja zajednička svijest, odnosno neuralna mreža pod nazivom Kollektiv, a dodali su i druge stvari koje podsjećaju na poznate elemente i likove iz akcijskih, SF, pa čak i crtanih filmova.

Atmosferi doprinosi i kombinacija otkvačenog crnog humora i horrora, uz dodatak još luđe glazbe, pa se može reći da je ovo najveći FPS naslov koji dolazi iz Rusije, u što se možete i sami uvjeriti kada pogledate ovaj video trailer.