Amnesia: The Bunker plašit će nas od sredine svibnja

Amnesia: The Bunker plašit će nas od sredine svibnja

0

Survival horror igre s izvođenjem iz prvog lica postaju sve dominantniji žanr. Iako ih u posljednje vrijeme vežemo uz neki spoj hi-techa i mutacija iz dalekog svemira, dolazi jedna s potpuno drugačijim pristupom.

Pred nama je četvrto izdanje uhodanog horror serijala Amnesia. U podnaslovu nemaštovito nazvana The Bunker, igra nas stavlja u ulogu osamljenog francuskog vojnika koji je nekako zapeo u velikom podzemnom bunkeru. Vrijeme radnje je Prvi svjetski rat što obećava puno blata, štakora i truleži, a malo resursa. Naglasak je upravo na ovom posljednjem jer igru započinjete samo s jednim metkom u revolveru i ručnom svjetiljkom koju valja često navijati jer radi po sistemu dinama. Treba li reći da je u bunkeru mrkli mrak, a navijanje svjetiljke proizvodi glasan zvuk. Zlo koje vreba u mraku dolazi privučeno zvukom i eto dobre formule za strah.

Nedavno su sretnici na Epic Gamesu mogli besplatno zgrabiti prethodnu i aktualnu igru serijala Amnesia: Rebirth. Ako ste bili među njima, upoznali ste se s osnovama gameplaya koji će biti identičan i u ovom nastavku. Da, u središtu priče ponovo je glavni lik izgubljenog pamćenja. Bez previše resursa osuđen je na kraftanje pomagala, prikupljanje metaka doslovno jedan-po-jedan te interakciju s raznim preprekama u svrhu traženja prolaza.

The Bunker nije produkcijski snažan survival horor kakvih trenutno ima na tržištu, ali potencijala itekako ima. Novost u serijalu je djelomično otvoreni svijet što će se odnositi na eksterijer prije ulaska u bunker. Jednom kada se spustite unutra izvođenje će biti, pretpostavljamo, manje-više linearno. Originalniji, drugačiji i zemaljskiji survival horror poziva vas da se spustite sa zvijezda duboko pod zemlju 16. svibnja.