63 Days je strategija u kojoj ćete se boriti u okupiranoj Varšavi

63 Days je strategija u kojoj ćete se boriti u okupiranoj Varšavi

0

Poljski developer Destructive Creations najavio je svoju novu stratešku igru 63 Days na temu II svjetskog rata za PS5, PS4, PC, Xbox Series X/S i Xbox One platforme.

Koliko nam se čini, igra je prilično slična njihovom naslovu War Mongrels iz 2021. godine, ali ne predstavlja nastavak, već će vas odvesti u okupiranu Varšavu 1944. godine, gdje ćete sami ili u co-op modu nastojati eliminirati čim više nacista u ulozi komandosa Poljske armije pokreta otpora.


63 Days je izometrična strateško-taktička igra u stvarnom vremenu koja ima istu mehaniku kao War Mongrels, što znači da ćete izvršavati razne misije na različitim dijelovima okupiranog grada u trenutku kada se nacistička vojske počela oporavljati od iznenadnog napada i počela žestoko uzvraćati.


Obzirom na veličinu i opremljenost okupatorske vojske, povoljni izgledi neće biti na vašoj strani, ali ćete umjesto direktne konfrontacije koristiti gerilske metode ratovanja, napadati u malim grupama, eliminirati neprijatelje korištenjem eksploziva, improviziranog oružja, šuljanjem i eliminacijom s leđa i drugim taktikama kojima ćete si povećati šanse za preživljavanje i stvoriti paniku u redovima neprijatelja.

Priča igre se oslanja na stvarna zbivanja u Varšavi između kolovoza i listopada 1944., kada Poljaci više nisu željeli čekati da ih oslobode Rusi, već su sami pokrenuli ustanak i uspješno se borili protiv nacista puna 63 dana, dok je ruska vojska izvan grada čekala rasplet situacije, da bi krenula u oslobađanje tek kada jer ustanak ugušen i kada je 80 posto grada već bilo u potpunosti uništeno.

Hoćete li u igri moći okrenuti povijesna zbivanja u korist Poljaka, ili ćete pobijediti tako da izdržite 63 dana i možda se uspijete izvući iz Varšave, saznat ćete ove godine, mada točan datum izlaska igre još nije poznat.