Zelda: Breath of the Wild 2 konačno ima datum izlaska, ali i novi naslov

Zelda: Breath of the Wild 2 konačno ima datum izlaska, ali i novi naslov

0

Nakon što smo tri godine dobivali informacije o nastavku Breath of the Wild na kapaljku, Nintendo je konačno objavio potpuni naslov i datum objavljivanja svog 20. naslova u dugotrajnom serijalu fantastičnih RPG-ova: The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom.

Piše: Iva Ledinščak

Nakon ogromnog uspjeha igre Breath of the Wild koji je redefinirao franšizu, ideja da će Nintendo napraviti nastavak nije ostala tek usputna, zaboravljena stvar. Sada, nakon godina čekanja i Nintendo Direct emitiranja koja su dolazila i odlazila bez ikakvih vijesti, konačno znamo što ćemo i kada moći igrati.

Nintendo, točnije Shigeru Miyamoto, potvrdio je datum izlaska igre na samom kraju Nintendo Direct emitiranja u rujnu 2022. Do sada poznat u kolektivnoj mašti kao Breath of the Wild 2, The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom bit će lansiran 13. svibnja 2023., ekskluzivno za Nintendo Switch.

Vijesti o odgodi igre za sljedeću godinu smo teška srca primili još u ožujku, nakon čega su i dionice Nintenda pretrpjele značajan udarac. No, to je sad sve iza nas. Ostavimo to u prošlosti i okrenimo se gameplayu koji nas očekuje.

The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom gameplay

Budući da je u pitanju nastavak Breath of the Wild, možete zamisliti kako će Zelda: Tears of the Kingdom otprilike izgledati. Međutim, Nintendo namjerava proširiti original s novom mehanikom kretanja i načinima istraživanja.

Najnoviji trailer prikazuje grad u oblacima, iz kojeg Link može ‘zaroniti’ u svijet ispod. Radi li se o istom svijetu kao u Breath of the Wild? Hyrule ispod se čini vrlo sličnim, ali otoci iznad izgledaju novo (ili pak starije?), prekriveni žutim lišćem i hramovima koje nismo vidjeli do sada. Postoje i dokazi o špiljama koje još nismo istražili… ali inače, velik dio svijeta se čini vrlo poznatim.

U traileru također možemo vidjeti da će se veliki niz oružja, štitovi, lukovi i sjekire, iz Breath of the Wild ponoviti i ovdje, zajedno s degradacijom. Link se i dalje može penjati, trčati, skakati i koristiti rewind sposobnost. Ali Link ima i neku novu opremu umjesto Sheikah Slate na svom pojasu: mali set čudnih svjetlećih bočica.

Ovaj objekt jako podsjeća na Posudu svjetlosti koju su Link i Midna koristili za skupljanje suza svjetlosti u Twilight Princess. Ne zaboravimo ni da se od igrača u Zelda: Skyward Sword tražilo da skupe svete suze u svakom kraljevstvu.

Na početku novog trailera se pojavljuje sedam predmeta u obliku suze na muralu. Možda se radi o objektima koje će igrači trebati skupljati? Teorija o bočicama za skupljanje suza bi se lijepo uklopila u novi naslov, iako se možda radi samo o novoj vrsti resursa za korištenje moći. U svakom slučaju će biti važan dio ove igre.

Možete li vjerovati da su prošle tri godine otkako je Nintendo službeno najavio da je nastavak Breath of the Wild u produkciji? Počeli smo čekati na ovu igru ​​još prije pandemije. Nastavak Breath of the Wild sve je bliže, a zahvaljujući najnovijem traileru, znamo puno više.

Dobili smo i neke intrigantne detalje o priči igre, svijetu i mehanici. Hoće li Link upravljati jedrilicom u obliku ptice ili samo stopirati? Što je u svjetlećim bočicama? Zašto su zmajevi u logotipu? Gdje je Sheikah Slate? Tko može čekati proljeće da sazna!?