Witcher Multiplayer je konačno na putu

Witcher Multiplayer je konačno na putu

0

U nizu najava koje je studio objavio 5. listopada, CD Projekt Red je otkrio više o svojoj igri koja se nalazi u svemiru The Witcher, trenutno kodnog naziva Project Sirius.

Piše: Iva Ledinščak

Vrlo malo znamo o igri kodnog naziva Sirius, osim da ćemo moći igrati s prijateljima. Unatoč tom skromnom znanju, lako je uočiti postojanje golemog potencijala, bilo da se radi o kooperativnoj igri, PvP-u ili oboje.

Sirius razvija The Molasses Flood “uz podršku CDPR-a”. Igra je navodno smještena u The Witcher svemir i razlikovat će se od njihovih prethodnih produkcija, nudeći gameplay za više igrača kao i iskustvo za jednog igrača koje će uključivati ​​kampanju s misijama i pričom.

CDPR je misterioznom novom projektu dao malo više konteksta, otkrivajući da je Projekt Sirius “inovativni pogled na Witcherov svemir koji priča nezaboravnu priču kako za postojeće obožavatelje Witchera, tako i za novu publiku.” Projekt je trenutno u pretprodukciji, ali na njemu radi preko 60 ljudi iz The Molasses Flood.

Kao što znamo, iako se witcheri često predstavljaju kao usamljeni mutanti, zapravo samo imaju lošu reputaciju. Unatoč tome što je bio veliki mrgud, Geralt je prikupio puno prijatelja i saveznika kroz posljednju trilogiju, a mnogi od njih su mu se privremeno pridružili u njegovim pustolovinama. Njegovi odnosi i interakcije s njima pomogli su mu definirati i povećati uloge u njegovim misijama. CDPR prepoznao je da druženje podiže ove zadatke, a co-op se čini kao najjasnija realizacija upravo toga.

Co-op bi također dao razvojnim programerima više prostora za osmišljavanje iznimno izazovnih borbi i nadahnuo više taktički stil ubijanja čudovišta, čak i ako to samo znači da jedan Witcher djeluje kao mamac, a drugi postavlja zamku. To bi potencijalno moglo dovesti do zagonetki u igri, u kojima bi svaki igrač preuzeo jedan dio rješenja.

Širok raspon postavki i čudovišta bi ovdje očito dobro došao. Mogli biste provesti jutro loveći vampira u Beauclairu, a zatim popodne svratiti do močvare Velen po koju vješticu. A budući da su mnoge menažerije Continenta inteligentne, postojanje ljudskog igrača koji ih kontrolira moglo bi stvoriti neke sukobe.

Jednako je uzbudljiva mogućnost da igrate kao lik koji nije vještac. Obje ove postavke zahtijevaju prihvaćanje različitih uloga, i svi su vješci različiti, jer svaka škola ima svoj način obavljanja stvari…

Neke će možda malo zabrinuti činjenica da će Sirius također imati i singleplayer kampanju. Već imamo više Witcher igara za jednog igrača i Sirius ima priliku biti poseban kao nešto sasvim novo, ali čini se da ne može baš izbjeći naslijeđe posljednje trilogije. Kako god bilo, sve do konačnog izlaska igre, sigurni smo da će uzbuđenje obožavatelja samo rasti.

Ovo je bila samo jedna od mnogih najava koje je dao programer Cyberpunk 2077 tijekom jučerašnje prezentacije za investitore. Saznali smo i da je popratna CDPR igra The Witcher 4, kodnog imena Polaris, početak nove AAA RPG trilogije. Osim toga, također smo saznali za nastavak Cyberpunk 2077 kodnog imena Project Orion koji je također u razvoju u glavnom studiju.

Najavili su i Canis Majoris Project koji je “igra uloga temeljena na narativu” također smještena u The Witcher svemir. On će biti još jedna potpuna Witcher produkcija i planira koristiti Unreal Engine 5 i alate koje CD Projekt Red stvara za Polaris.

Uz Cyberpunk i Witchera, najavljen je i Hadar, još jedan, potpuno novi IP. Predsjednik i izvršni direktor CD Projekt RED-a, Adam Kicinski, rekao je da je u planu već godinama, a toliko nas otprilike i dijeli od njegovog lansiranja jer, rekao je Kicinski, ne rade na igri, nego tek na temeljima.

Video objavu svih novosti možete pogledati u nastavku.