VIDEO: Pogledajte kako je Hrvat postao viceprvak svijeta u Valorantu

VIDEO: Pogledajte kako je Hrvat postao viceprvak svijeta u Valorantu

0

Nakon šest dana žestoke akcije na prvom svjetskom prvenstvu u igri Valorant u Reykjaviku, ekipa iz poznatog europskog tima Fnatic u kojoj igra mladi Karlovčan Domagoj Fancev Doma, u finalu je naletjela na najbolji američki tim Sentinels i nažalost nije uspjela osvojiti prvenstvo, mada je tijekom čitavog meča bila vrlo blizu i u svakoj je rundi Amerima puhala za vratom, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Bez obzira na to, ovo je veliki uspjeh za 18-godišnjeg Karlovčanina, koji je u siječnju ove godine potpisao unosni ugovor s Fnaticom, da bi samo nekoliko mjeseci nakon ulaska u jedan od najvećih esport timova na svijetu, postao svjetski viceprvak. Pobjednik turnira Sentinels, na ovom je turniru zapravo dva puta pobijedio Fnatic, prvi puta na otvaranju prvenstva, čime je Fnaticu maksimalno otežao dolazak do finala. ali Doma i njegova ekipa su u nastavku natjecanja bili izvanredni, pa su mnogi očekivali da će doći do revanša u finalu, no to se nažalost nije dogodilo.

Polufinalni meč koji je Domagoju i njegovom timu osigurao srebro, bio je jednako uzbudljiv i napet od početka do kraja. U njemu se Fnatic sukobio s južnokorejskim timom NOTURN, koji je u jednom trenutku gotovo preokrenuo početno vodstvo Fnatica, no Doma i ekipa se nisu dali iznenaditi pa je rezultat ne kraju bio prilično uvjerljiv u korist ekipe karlovačkog gamera, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Bez obzira na poraz u finalu, Doma se ne osjeća kao gubitnik, jer mu je ovo prvo veliko finale u svjetskom esportu i iskustvo koje je stekao dečko od 18 godina je neprocjenjivo za njegov dalji razvoj.
Domagojev uspjeh je snažno odjeknuo među gamerima u Hrvatskoj, koji su ga zajedno s njegovim prijatelja i članova obitelji, po povratku s Islanda dočekali kao što je Hrvatska dočekala nogometnu reprezentaciju 2018. godine, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Nakon kratkog odmora u Karlovcu, Domagoj će se vrlo brzo početi pripremati za sljedeći veliki turnir koji se održava u Berlinu. Vjerujemo da ćemo za njega još puno čuti.