U pripremi su novi nastavci igara The Witcher i Cyberpunk 2077

U pripremi su novi nastavci igara The Witcher i Cyberpunk 2077

0

CD Project RED, programerski tim iz Poljske prvenstveno vežemo uz dvije velike igre – The Witcher i Cyberpunk 2077. Prva je sve oduševila, druga baš i ne.

No dobro, nakon 50-ak giga updatea i zakrpa u posljednje tri godine, danas je i Cyberpunk pristojna igra. Ipak, dok su ga sredili i popravili vrijeme Cyberpunka kao da je prošlo. Došli su neki novi hitovi i on polako tone u zaborav. Stoga su Poljaci sad ubacili u petu brzinu i brže-bolje najavili veliki povratak na scenu ne samo s novim Cyberpunkom, već i s Witcherom. Još su krajem prošle godine najavili da je krenuo rad na novom Witcheru, ali do sada se nije znalo puno. Sada znamo da na njemu (skrivenom iza radnog naziva Project Sirius) već neko vrijeme aktivno radi 60 ljudi.

A što je s nesretnim Cyberpunkom? Prošle su tri godine tijekom kojih se uglavnom krpala igra, a usput su pompozno najavljivane ekspanzije i koješta. Na koncu su programeri potvrdili kako će izaći samo jedna ekspanzija imenom Phantom Liberty vjerojatno do kraja ove godine. Tek po izlasku ekspanzije krenulo bi se s preprodukcijom novog Cyberpunka koji je, dakle, tek u planu i koji definitivno neće izaći prije novog Witchera. Dio programerskog tima koji će raditi na novom Cyberpunku Poljaci će premjestiti u novi studio u Bostonu smatrajući da će tako ubrzati cijeli proces oko izrade ove igre.

Obje najavljene igre bez sumnje će biti veliki potencijalni hitovi jednom kada se zahukta njihova izrada. Trenutno je to još uvijek u nekoj daljoj budućnosti.