Top 10 nadolazećih naslova za ljubitelje indie igara

Top 10 nadolazećih naslova za ljubitelje indie igara

0

Uz najave na Summer Game Festu, u četvrtak 09. lipnja održao se i deseti Day of the Devs događaj prilikom kojeg smo mogli vidjeti istaknute igre nezavisnih i manjih developera, a koje će vam sigurno ostaviti dobar dojam ili vas bar nasmijati svojom kreativnošću.

Upravo za vas izdvojili smo 10 nadolazećih indie naslova koji su nas ostavili bez teksta na ovaj ili onaj način, a nadamo se da ćete neku od njih odlučiti i zaigrati.

#10 Choo-Choo Charles

Ispred vas se upravo nalazi horor priča Tomica i prijatelji ili bolje rečeno Charles bez prijatelja, zločesti paukoliki vlak koji terorizira vaš dom jer je neopisivo gladan. Charles je napravljen prema dječjoj knjizi Stephena Kinga Charlie the Choo-Choo, ali ovo nije nimalo slatka priča. Naravno da ne želite biti Charlesov sljedeći obrok pa vam je najbolje rješenje uništiti Charlesa jednom zauvijek, što se neće dogoditi u prvih nekoliko napada zasigurno. Bit ćete primorani potražiti pomoć od građana, naoružati se i opremiti svoj vlak na pravu borbu. Choo-Choo Charles na prodaju će biti u ljeto ove godine za PlayStation 5 i Xbox Series X konzole, kao i za Windows PC.

Piše: Matija Ančić

#9 How to say Goodbye

Umrijeti i postati duh nije lako, pogotovo kad vas u zagrobnom životu odluči zarobiti misteriozni čarobnjak. How to say Goodbye narativna je puzzle igra koja od igrača zahtijeva pomicanje dekoracija i likova kako bi ih oslobodio međuprostora života i smrti u kojem se duhovi nalaze. Cilj je svake dosegnute razine dovesti grupu duhova do izlaza čiji su simbol jednostavno vrata, a na putu će se, osim nametnutih dekoracija, nalaziti i mračne sile koje će svim snagama priječiti put ka izlazu. How to say Goodbye moći ćete zaigrati na svome PC-u već ove godine.

#8 Birth

Sami ste se rodili, sami ćete i umrijeti. Ili možda ne? Shvatili ste da ipak umiranje u samoći nije vaša stvar pa ste odlučiti sagraditi svoga partnera s velikim toplim srcem i kolekcijom kostiju. Birth je avanturistička puzzle igra o slaganju bića od viška kostiju i organa koje možete pronaći po gradu kako bi pobjegli od usamljenosti. Prilikom igranja imat ćete priliku rješavati zadatke čiji je temelj u fizici i otkrivati tajne u rukom nacrtanim muzejima, pekarama, knjižarama i mnogim drugim prostorima. Najavljeni naslov moći ćete zaigrati u jesen 2022. putem PC-a.

#7 Escape Academy

Dobrodošli u akademiju čija će vas krajnja diploma osposobiti za ultimativni bijeg iz svake zagonetne sobe. Odigrajte desetke majstorski ručno napravljenih soba, dizajniranih od strane eksperata u području stvarnih escape soba. Naime, na ideju pravljenja Escape akademije došli su upravo voditelji stvarnih escape soba u vrijeme pandemije jer im posao nije mogao cvjetati pa sada, ukoliko niste u mogućnosti posjetiti neku od stvarnih soba, možete uživati u punoj akademiji soba za bijeg u single playeru ili uz pomoć prijatelja u co-opu. Pobjegnite iz soba na Xbox Series X/S, Xbox One, PlayStation 4 i PlayStation 5 konzolama te Windows PC-u 14. srpnja ove godine.

#6 GOODBYE WORLD

Unutar 12 razina puzzle platformera uz dva protagonista i kroz 13 poglavlja pratit ćemo priču o Kanii i Kumade čije je prijateljstvo zasnovano na ljubavi prema indie igrama. Priča će nas voditi kroz dvoje mladih ljudi čija je jedina želja da se njihove igre počnu prodavati, a tijekom iste moći ćemo vidjeti tešku sliku života nezavisnih developera koja će nas voditi od početka do samoga kraja te kroz raznorazne odluke koje je ovo dvoje protagonista moralo donijeti. Demo je moguće odigrati odmah na ovome linku.

#5 Planet of Lana

Mlada djevojka uz svoga odanog prijatelja pristane na spasilačku misiju kroz šareni svijet pun hladnokrvnih mašinerija i nepoznatih stvorenja. Planet of Lana zagonetna je avantura u okvirima sci-fi sage koja se prostire kroz stoljeća i galaksije, a igra će biti dostupna na Xbox One te Series X/S konzolama i Windows PC-u ove godine.

#4 Bear and Breakfast

Od rumunjskih developera dolazi management avanturistička igra u kojoj je cilj dobro organizirati medine poslove oko bed and breakfasta u šumi. Medvjed Hank i njegovi prijatelji pronašli su napuštenu brvnaru i opremili je svojim stvarčicama kako bi sve bilo spremno za nadolazeće turiste. Prilikom igre moguće je personalizirati gostionicu i izgraditi dodatne sobe za goste, kupaonice i sobe za druženje, izabrati stil uređenja interijera, pozvati turiste da prenoće baš u vašoj gostionici te ih održati sretnima i zadržati vlastitu pozitivnu reputaciju kako bi zaradili novaca i prizvali još više gostiju. Uz navedene, Hank na svome putu otkriva i mračnu stranu šume, njezine tajne koje će samo najhrabriji otkriti. Pripremite se za Bear and Breakfast 28. srpnja ove godine na Windows PC-u i Nintendo Switchu.

#3 A Little to the Left

Za ljubitelje reda i poravnatih rubova ove godine nam na Nintendo Switch, Windows i Mac PC dolazi relaksirajuća igra puna slagalica u kojima je potrebno sortirati, organizirati i slagati predmete unutar kuće u zadovoljavajuće aranžmane, a sve dok vodite računa da vas prepredena mačka u tome ne ometa. Više od 75 kaosa moći ćete riješiti ove godine, a već sada možete isprobati demo verziju putem Steama.

#2 Time Flies

Vrijeme leti. I muha leti. Muhi vrijeme leti, a vi letite muhom. Svaka muha ima svoj život, a ovisno o lokaciji kada izađu iz svog jajašca imaju predodređeni životni vijek. Tijekom ograničenog života u Švicarskoj, Ugandi ili Japanu pratite popis zadataka i želja jedne muhe, napijte se, pronađite sebe, naučite svirati instrument i uživajte u ovom crno-bijelom svijetu na PlayStation, Nintendo Switch i PC platformama u 2023. godini.

#1 SCHiM

Ljubiteljima upečatljivih boja i vizuala SCHiM sigurno neće pobjeći. Schim je duša i duh nekog predmeta, živog ili neživog bića, a sve na svijetu ga ima. On nikada ne bi smio biti odvojen od svoga bića, ali to ne znači da se to nikada ne događa. Upravo ova igra u svome fokusu ima jednog schima koji se odvojio od svog čovjeka, a sada je na vama da mu pomognete vratiti se prije nego bude prekasno. Skačite od sjene do sjene (jer je to jedini način da preživite) i pronađite osobu svoga života! Steam i itch.io ovu će igru na prodaju imati tijekom 2022. pa budite spremni.