Tom Clancy’s XDefiant je Ubisoftova nova besplatna pucačina

Tom Clancy’s XDefiant je Ubisoftova nova besplatna pucačina

0

Iako se već mjesecima šuška da Ubisoft sprema free-to-play pucačinu, svi smo ostali zatečeni neočekivanom i brzom najavom igre van nekog većeg gamerskog sajma ili konferencije.

Da ništa ne prepušta slučaju i da neće cijelo tržište dati gigantima poput Call of Duty Warzone ili Valorant, svjedoči činjenica da je Ubisoft za novu igru izvukao svoju najtežu artiljeriju.

Igra će izaći pod poznatim brandom Tom Clancy’s, te po modelu free-to-play, što znači da će se plaćati samo kozmetički dodaci, poput skinova za karaktere ili naoružanje. Igra će imati usporedni izlazak na svim modernim platformama uključujući PC, PlayStation i Xbox konzole obje generacije, te streaming servise Google Stadia i Amazon Luna. Ubisoft je najavio kako je sa svim vlasnicima platforma ispregovarao cross-play mogućnosti međuplatformskog igranja, pa ćete moći zaigrati s prijateljima nevezano koju platformu odabrali.

Igra veliku inspiraciju crpi iz modernih Call of Dutya, te je Ubisoft veliku pozornost posvetio brzom i dinamičnom gunplayu. Za to je zadužen Mark Rubin, direktor igre, koji je zanat iskovao upravo u orginalnom developeru Call od Duty serijala, Infinity Wardu.

Igrači će u igri moći birati između četiri frakcije inspirirane drugim Tom Clancy igrama, poput Splinter Cella ili Divisiona, svaka sa svojim specifičnim izgledom i specijalnim sposobnostima.

Kako sve izgleda u praksi, pogledajte u priloženom traileru:

Beta testiranje igre počinje već 5. kolovoza za PC igrače iz Sjedinjenih Američkih Država i Kanade, no Ubisoft je najavio dodatna testiranja za druge igrače kasnije u godini. Kako bi pristupili testiranju, morate se prethodno prijaviti na ovom linku.

Konačan datum izlaska nove besplatne pucačine Tom Clancy’s XDefiant još nije poznat, no igru očekujemo već ove godine, kad na temelju povratnih informacija Beta testiranja do kraja ispoliraju igru.