Tipkovnica i miš Logitech MX Keys S i Anywhere 3S kvalitetna su nadogradnja popularne bežične periferije

Tipkovnica i miš Logitech MX Keys S i Anywhere 3S kvalitetna su nadogradnja popularne bežične periferije

0

Logitech godinama gradi svoj MX brend bežične periferije, a najnoviji izdanci u tom segmentu su MX Keys S napredna tipkovnica i MX Anywhere 3S miš.

Na već postojeću gamu MX uređaja, Logitech je nadogradio niz zanimljivih mogućnosti i sve prezentirao u stilski impresivnom ruhu kojim dominira minimalizam i moderni pristup. Sve to ne bi li prigrlio što više korisnika svih operativnih sustava.

Poznat oblik tipki na punoj pozadinski osvijetljenoj tipkovnici

Logitech MX Keys S novi je izdanak popularne tipkovnice iz 2019. godine MX Keys. I dok je zadržan dio dizajna i opcija, nova tipkovnica jako je napredovala u softverskim mogućnostima koje omogućuju automatizaciju zadataka i bolji workflow uz pomoć programiranja tipki. Radi se o tipkovnici s numeričkim dijelom koja će se zbog izuzetno tankog profila lako uklopiti na radnu površinu. Širinom od 430 mm ima veličinu standardne periferije. MX Keys S dolazi u dvije varijante boje, tzv. Graphite i Pale Grey. Tijelo tipkovnice izrađeno je od aluminija i kod korištenja ostavlja premium dojam.

Osim minimalističkog pristupa dizajnu, tankog profila i mase od samo 810 grama, radi se o bežičnoj tipkovnici koja dolazi s USB dongleom za povezivanje. Ako imate više komada Logitech bežične periferije, dobra vijest je da ćete sve uređaje moći povezati s istim priključkom. Na desnom gornjem kutu tipkovnice nalazi se indikator za punjenje, a na stražnjoj strani u visini te lampice nalazi se USB-C port za brzo punjenje. Kraj njega je tipka za paljenje i gašenje tipkovnice.

Tipkovnica ne dolazi s odmorištem za dlanove, ali budući da se radi o niskom profilu, on većini neće biti niti potreban. Što se tiče samih tipki, tu je poznati dizajn s kružnim udubljenjem na svakoj tipki koji pomaže oko točnosti tipkanja. Sam hod tipki je kratak i koristi switcheve niskog profila. Vrlo je udobna za tipkanje i pri tom je i tiha što je idealna kombinacija za koncentraciju kod rada.

Pametne mogućnosti tipkovnice očituju se u senzoru koji detektira prilazak ruke čime se pali pozadinsko osvjetljenje. Kako smo u zadnje vrijeme navikli od Logitecha, tipkovnica podržava spajanje tri odvojena uređaja i moguće je vrlo lako prebacivanje između svakog od profila. Budući da se radi o tipkovnici koja jednako dobro radi na više operativnih sustava, oznake za Windows i Mac tipke su prepoznatljivo smještene i prebacivanje između radnih okruženja bi trebalo biti lako.

Od bitnih tipki prečaca koje pomažu u radu sustava tu su one za multimediju, svjetlinu, uzimanje screenshotova, ali i tipka za emoji ikone paljenje i gašenje zvuka na pozivima i tipka za speech-to-text funkcionalnost.

Darkfield senzor do 8000 dpi

Nasljednik Anywhere 3 miša osim slova S u imenu proizvoda od prethodnika je nasljedio dugo trajanje baterija, a uz promjene u dizajnu stigao je bolji senzor i tiše tipke te poboljšanja u Options+ softveru koji dolazi uz miša. Logitech Anywhere 3S osmišljen je kao miš pogodan za prenošenje i zbog malih gabarita te mase od samo 95 grama moguće ga je bez problema pospremiti kraj laptopa bez obzira u kakvoj torbi ga prenosite. Miš dolazi u tri boje: Graphite, Pale Grey i Rose, a dizajn niskog profila i pogodnost za ljevake i dešnjake čine ga ergonomski vrlo pogodnim.

Miš dolazi s iznimnim optičkim senzorom koji se može podešavati do 8000 DPI-ja i pogodan je za gotovo sve podloge uključujući i staklene, pa gdje god odnesete svoj posao možete bez problema koristiti ovaj miš. Trajanje baterije je 70 dana, a brzo punjenje ide preko USB-C porta i možete ga koristiti bez brige o praznoj bateriji. Osim novog poboljšanog senzora, u odnosu na MX Anywhere 3, model 3S ima tiše tipke, pa će klikanje biti još tiša distrakcija.

Premium scroll tipka ima MagSpeed Electromagnetic kotačić koji može skrolati kroz 1000 linija u sekundi, a moguće je brzo prebacivanje između dva moda skrolanja s malom tipkom iznad kotačića. Osim lijeve i desne te gore spomenutih tipki, miš ima dvije tipke sa strane za navigaciju naprijed i natrag.

Sve se tipke mogu podesiti u Logi Option+ softveru, pa možete jednom tipkom otvoriti neku aplikaciju ili pokrenuti niz akcija.