The Last of Us se ne zaustavlja, stiže i nova multiplayer igra

The Last of Us se ne zaustavlja, stiže i nova multiplayer igra

0

The Last of Us franšiza doslovno nas preplavljuje posljednih mjeseci. Prva sezona TV serije je završila, druga je u pripremi, a konačno se igra pojavila i na PC-u.

No za razliku od TV serije i izvorne igre koja je još prije 10 godina impresionirala vlasnike Playstationa, PC verzija prvog izdanja igre, koja je izašla prije tjedan dana, nailazi na brojne kritike. Ekipa na Steamu krenula je drvljem i kamenjem na The Last of Us: Part I. Igru se naziva „loading simulatorom“, prijavljuju se česta rušenja, a najviše pritužbi ide na račun loše optimizacije. Izašao je ovih dana i patch, ali ne popravlja puno toga. Ništa novo, The Last of Us je samo još jedna igra u nizu koja je loše konvertirana s konzola. Trend koji se ne zaustavlja.

Loša je to reklama za Naughty Dog koji ima velikih planova s ovom franšizom. Prošli mjesec izjavili su kako rade na novoj igri, no nisu potvrdno odgovorili na brojne upita gamera hoće li to biti The Last of Us: Part III. Izglednije je da ćemo prije svega dobiti zasebnu igru iz ovog serijala koja bi trebala biti multiplayer, s nekim novim likovima i mjestom radnje. Po ranom artworku koji je objavljen još na prošlogodišnjem Summer Game Festu dade se naslutiti da bi to mogao biti San Francisco. Pored toga, Neil Druckman, autor serijala, najavio je tada prilično misteriozno kako će se sama priča odvijati na novi i dosad neviđeni način.

Dakle, bez obzira na loš prijem PC verzije očito je da se The Last of Us stroj tek zahuktava. Što se tiče neke nove igre ili nove sezone TV serije, nije pitanje „da li će“ već „kada će“.