Stiže nova Zelda – izašle su prednarudžbe, audio i prikaz gameplaya

Stiže nova Zelda – izašle su prednarudžbe, audio i prikaz gameplaya

0

Bliži se dan izlaska igre The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom, majke svih japanskih akcijskih avantura i najnovijeg nastavka jednog od najdugovječnijih serijala.

Upravo pod tim imenom – The Legend of Zelda – pod kojim uskoro izlazi novi nastavak ove akcijsko-RPG-avanturističke rapsodije, igra se izvorno pojavila još predaleke 1986. i koliko je bila ispred svog vremena, još tada je ponudila nelinearni gameplay i potpuno otvoreni svijet. Danas, 37 godina kasnije najavljujemo 26. izdanje ovog besmrtnog serijala. I ovaj put, kao i svaki put dosad, igra će se pojaviti izvorno na Nintendo konzolama.

Igra je u podnaslovu imenovana kao Tears of the Kingdom i izravni je sequel na prethodnu igru serijala Breath of the Wild iz 2017. To znači da ćemo ponovo biti smješteni veliki otvoreni svijet Hyrule, koji će ovom prilikom biti još veći i detaljniji te time i pogodniji za vertikalno istraživanje. U središtu priče naši su stari znanci Link i Zelda koji će nastojati zaštititi svoj svijet od tajanstvene sile koja mu prijeti uništenjem.

Iako je razvoj ove igre pod povećalom posljednjih nekoliko godina, tek ovih dana stvari su se pošteno zahuktale jer izlazak nove Zelde je vrlo blizu. U preorderu igra se može kupiti za nemalih 70 $, a tu je, pored brojnih ostalih dodataka i impresivno izdanje specijalno dizajnirane Switch OLED konzole s uključenom igrom za 360 $. Nedavno su predstavljene audio mogućnosti igre, kao i dosad najkonkretniji prikaz gameplaya koji možete pogledati ovdje.

The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom izlazi na Nintendo Switchu 12. svibnja.