Steam dodao podršku za Dualshock i DualSense kontrolere

Steam dodao podršku za Dualshock i DualSense kontrolere

0

Valve je napokon omogućio vlasnicima PS5 i PS4 konzola da igraju PC igre na Steam servisu korištenjem Dualshock i DualSense kontrolera.

To znači da će najnovije ažuriranje Steam platforme integrirati, identificirati i pružiti API za unos za PlayStation DualSense i DualShock kontrolera, pružajući tako potrebne alate programerima, kao i povećati interes među PS5 i PS4 gamerima.

To dakako ne znači da sve postojeće igre na Steamu možete igrati Sonyevim kontrolerima, kao ni sve one koje imate u svom Libraryu, već samo one uz koje piše da podržavaju DualShock i Dualsense.

Kako bi vam to bilo lakše otkriti, kada odaberete neki naslov na Store stranici, s desne strane dolje pronaći ćete sekciju u kojoj piše za koje kontrolere igra ima podršku.

Pored toga ako vas zanima ima li podršku neka igra koju već imate u svojem Libraryu, sada ćete imati mogućnost filtiranja rezultata pretrage, pa u “Hardware Support” možete označiti DualSense i/ili DualShock, nakon čega će vam se prikazati koje igre u vašem vlasništvu podržavaju Sonyeve kontrolere, a za očekivati je da će u budućnosti biti sve više podržanih naslova.

Ovim potezom Valve očito želi dodatno motivirati korisnike PlayStation konzola da koriste njegovu platformu bez da se odriču svojih omiljenih kontrolera.

Obzirom da većina PS5/PS4 gamera uz konzolu doma ima PC, a brojne igre na Steamu možete igrati na slabijim i starijim računalima, Valve očekuje da će Steam zbog ovoga dobiti na popularnosti među njima.