Sony napokon pokazao novi PlayStation VR2 headset

Sony napokon pokazao novi PlayStation VR2 headset

0

Od trenutka izdavanja PS5 konzole, mnoge je fanove zanimalo hoće li Sony za nju izdati novi, bolji i snažniji PSVR headset. Prije nešto manje od godine dana Sony je potvrdio da se PS VR2 nalazi u izradi, a sada nam pokazuje i posljednji komadić slagalice, sam izgled novog headseta i kontrolera za njega.


Prema ovim prvim slikama, očito je da novi headset izgleda vrlo slično originalu, s crno-bijelim dizajnom koji se uklapa u dizajn PS5 konzole.
Sony kaže da se u ergonomiji i težini headseta vodio uzorom prvog gadgeta, a senzori koji omogućuju tracking iznutra prema van sada dolaze o obliku malih crnih točaka.

Također ističu da se dizajnerski tim odlučio na nešto zaobljeniji oblik kako bi headset učinio komfornijim za nošenje u dužim razdobljima i dodaju da “donosi pogled u 360 stupnjeva koji će igrači osjetiti čim zakorače u svijet virtualne stvarnosti”.

Zaobljeni dizajn se slaže i s novim Sense kontrolerima koji su također dobili mali redizajn te se također slažu s shemom boja PS5 konzole.

PSVR 2 dolazi i s ponešto novih značajki. Tu je sada kotačić koji omogućuje prilagođavanje udaljenosti između leća što smo već vidjeli kod nekih drugih VR headsetova, a tu je i novi ventilacijski sustav koji bi nam trebao pomoći protiv zamagljivanja leća.

Iz objave u siječnju saznali smo i specifikacije headseta i Sense kontrolera, a poznato nam je i da će prva igra koja će biti specijalno izrađena za PSVR2 biti Horizon Call of the Mountain.

Sada kada napokon znamo kako PlayStation VR2 izgleda jedino što nas zanima je kada ćemo ga moći isprobati i dakako koliko će koštati, no to će nam Sony reći u jednom od idućih “updatea”. Samo se nadamo da nećemo morati predugo čekati.