Sifu izlazi prije planiranog termina

Sifu izlazi prije planiranog termina

0

Novi prikaz za nadolazeću kung-fu akcijsku avanturu Sifu pomiče datum izlaska, ali čak nekoliko tjedana ranije od dosad planiranog termina.

Razvoj na igri Sifu, akcijskoj avanturi s roguelike elementima napreduje odlično, pa je razvojni studio Sloclap najavio kako će igra biti gotova i prije planiranog roka. Izlazak igre su pomaknuli nekoliko tjedana ranije, a ona sad službeno izlazi 8. veljače iduće godine, za PC i PlayStation konzole.

Sifu je inspiriran kung-fu filmovima i serijama osamdesetih i devedesetih, na kojima su odrasli developeri iz Sloclapa, a jedan od impresivnih gameplay elemenata je korištenje okoline, predmeta i rekvizita po uzoru na borbeni stil Jackie Chana. Iako ima stiliziranu stripovsku grafiku, developeri su s motion capture tehnologijom išli zbilja daleko, te su snimili i reproducirali više od 150 poteza ove borilačke vještine.

Osim što su u korist igrača pomaknuli datum izlaska, developeri su detaljno pojasnili sustav starenja i smrti u igri. Naime, svakim porazom je igrač nekoliko godina stariji, a samim tim i iskusniji. Do neke granice u godinama, kad će jednostavno početi stariti, a protagonistovi refleksi i motoričke sposobnosti će postati sporiji.

Developer iza sebe već ima fantastični indie borilački naslov Absolver, a nadolazeći Sifu je jedna od najoriginalnijih roguelike predstavnika kojeg smo dosad vidjeli.