Serija The Last of Us kreće u siječnju 2023.

Serija The Last of Us kreće u siječnju 2023.

0

Serija The Last of Us, rađena prema istoimenoj popularnoj videoigri sve se više približava početku prikazivanja na malim ekranima. HBO je objavio da će premijera serije biti 15. siječnja 2023. a prva će se sezona sastojati od 10 epizoda.

Dvije glavne zvijezde serije biti će Pedro Pascal kao Joel, kojeg poznajemo kao glavnog lika iz serije The Mandalorian te Bella Ramsey u ulozi Elle, koja nam je u sjećanju ostala kao Lyanne Mormont iz serije Igra prijestolja.

Serija se odvija 20 godina nakon što je moderna civilizacija uništena gljivičnom zombi kugom. Joel je angažiran da prokrijumčari Ellie, 14-godišnju djevojčicu iz represivne karantene. Ono što počinje kao mali posao za njega, ubrzo postaje brutalno, jer oboje moraju preživjeti izazove koji ih čekaju širom SAD-a i ovisiti jedno o drugome za preživljavanje.

Očekuje se da će serija uvelike slijediti zaplet iz igre, što bi nam trebao jamčiti Neil Druckmann iz Naughty Doga koji će biti scenarist i izvršni producent uz Craiga Mazina iz Chernobyla. Za razliku od mnogih produkcija temeljenih na videoigrama, The Last of Us imat će i kreativni doprinos developera koji će se ovaj puta naći iza kamera.

Kako će to funkcionirati u praksi saznat ćemo vrlo brzo.