Sniper Elite 5 donosi najbrutalniji kill cam ikada

Sniper Elite 5 donosi najbrutalniji kill cam ikada

0

Rebellion, poznati neovisni game studio iz Oxforda, predstavio nam je neke novosti za svoj nadolazeći poznati naslov, Sniper Elite 5

Piše: Robert Barbir

Ekspanzivna kampanja igre smještena je u Francuskoj 1944. godine i usredotočuje se na događaje Dana D. Elitni strijelac Karl Fairburne otkriva nacističku zavjeru pod nazivom Operacija Kraken koja bi mogla vratiti tok rata u njihovu korist. Cijela se kampanja može igrati u online suradnji za dva igrača što vas potiče da se udružite dok se borite protiv sila Osovine, a zanimljiva je stvar da će drugi igrači također moći usporiti vaš napredak kroz kampanju.

Tu je dosad neviđeni mode za ovaj serijal, tzv. Invasion Mode koji će igračima omogućiti da postanu nacistički snajper koji će pokušati sabotirati bilo kakav napredak našeg glavnog junaka. Ovaj gamemode bi mogao biti privlačan iskusnim veteranima ovog serijala, ali i svima koji se tako osjećaju.

Sniper Elite serijal je oduvijek bio prepoznat po svojoj naprednoj fizici oružja, koja je još više uzdignuta u Sniper Elite 5. Povijesno autentična oružja sadržavat će precizne detalje i svako oružje će imati svoj jedinstveni osjećaj.

Prilagodba oružja je također poboljšana. Igrači će u ovom naslovu moći mijenjati kundake, sanžere, optiku, cijevi i ostale dijelove pa čak birati i sam materijal tih dijelova.

To omogućuje svakom igraču da kreira set oružja koja savršeno odgovaraju pojedincu, njegovom stilu igranja i misiji koju će prolaziti. Prilagodba će vam biti omogućena i na posebnim radnim stanicama koja su skrivena po mapi, koja će vam dati priliku da usput promijenite i prilagodite stil igranja, bez potrebe za restartanjem misije.

Naš glavni junak, Karl Fairburne, se u međuvremenu bavio i parkourom, pa će sad biti agilniji no ikad. Moći će se penjati po svemu i svačemu što će mu otključati niz mogućnosti u načinu prelaska misije.

Rute koje ćete odabrati često će definirati način na koji čete se boriti s protivnicima. Na vama je odluka hoćete li se skrivati u sjenama i tiho neutralizirati opasnosti pred vama ili ćete prazniti sanžere dok se šećete glavnom ulicom.

Penjanje će vam otkriti skrovite puteve, misteriozne i tajne lokacije čime ćete imati dodatnog razloga za ponovnim prelaženjem pojedinih misija, pa čak i cijelog naslova.

Popularan Kill Cam se naravno vraća još brutalniji, a gledat ćemo ga i češće. Ovaj put Kill Cam ćete moći aktivirati SMGom ili pištoljem, a za nagradu ćete gledati kako se meci odbijaju od neprijateljskog kostura što će uzrokovati još veću štetu.

Naravno, oni najbrutalniji će opet imati priliku gledati prolazak metka kroz testise. Pošto se radi o nacistima, razumjeti ćemo vas.

Čini se da Sniper Elite 5 vraća fokus na taktičko pucanje. Bitno je promatrati i planirati. Manjak neke okolne buke koja bi vam mogla zamaskirati zvuk snajpera, će vas natjerati da direktno nakon pucnja brzo krenete dalje i ne zadržavate se nigdje ako ne trebate.

Naravno postoje opcije koje omogućuju da smanjite težinu igre, učinite naciste glupljima, a vašeg junaka pretvorite u hibrid tenka i Ramba pa ste bez brige. Također će vam velikodušno biti pružana prilika sejvanja igre prije svakog checkpointa ili uzimanja bitnog hica pa ćete imati slobodu isprobavanja.

Multiplayer neće biti ograničen samo na kampanju, također ćemo imati nekoliko multiplayer modova, cross platform podršku i mnoštvo opcija koje će igračima omogućiti stvaranje vlastitih mečeva.

Stoga pripremite se za nove multiplayer modove, gomilu pušaka, agilnijeg junaka i istrjebljivanje nacista jer će Sniper Elite 5 biti globalno lansiran u četvrtak, 26. svibnja 2022. na Xbox Game Pass, Xbox One, Xbox Series X|S i PlayStation 4 i 5, Epic, Steam i Windows Store.

Igrači koji prednaruče Sniper Elite 5 također će dobiti najnoviju misiju najavljivane kampanje “Target Führer” pod nazivom “Wolf Mountain”. Mi s nestrpljenjem očekujemo nastavak ovog serijala, a više informacija i trailere možete pronaći na njihovoj službenoj stranici.