PS Plus: besplatno u travnju 2022.

PS Plus: besplatno u travnju 2022.

0

Sony je službeno objavio PlayStation Plus lineup za travanj 2022., s tri besplatne igre različitih žanrova.

Piše: Iva Ledinščak

PlayStation od 5. travnja 2022. na pladnju nudi sljedeće igre:

• Hood: Outlaws & Legends | PS4 & PS5
• Slay the Spire | PS4
• SpongeBob Squarepants: Battle for Bikini Bottom – Rehydrated | PS4

Hood: Outlaws & Legends

Online multiplayer sličan igri Payday: The Heist, samo u srednjovjekovnom okruženju. U Hood-u samostalno okupljate svoju ekipu odmetnika i zajedno pokušavate nadmudriti suparničke timove i AI stražare.
Igra se može igrati u više modova. Jedan od njih je State Heist, kooperativan PvE mod, u kojem timovi kontroliraju spawn pointove i pokušavaju vratiti što više zlata. Zatim Gold Rush, PvPvE mod, gdje u borbe ulaze 2 tima od 4 igrača, oboružanih jedinstvenim vještinama i mističnim sposobnostima, kojima pokušavaju (ne biste vjerovali) ukrasti blago.

Slay the Spire

Smatrana jednom od najboljih i očaravajućih igara posljednjih godina u oba objedinjena žanra, Slay the Spire dolazi kao prava poslastica. U fantastičnom Spire-u, upuštate se u pravu rougelike/deckbuilder avanturu: slažete jedinstvene špilove od stotina karata kako biste porazili neprijatelje. Moć špilova možete pojačati usput sakupljenim relikvijama, što će vam pomoći da savladate suparnike i penjete se korak po korak do vrha.

SpongeBob SquarePants: Battle for Bikini Bottom – Rehydrated

Ovaj remake platforemera istog imena iz 2003., nije bio baš najbolje prihvaćen. Oni koji još nisu probali igru, od sljedećeg tjedna barem neće morati dati lovu da vide zašto je tako.
U igri do najviše 2 igrača (bili online ili offline), možete biti Spužva Bob, Patrik ili Luna, i svojim jedinstvenim vještinama stati na kraj zlom Planktonu i njegovom planu da zavlada Bikini Dolinom. Osim njih, susrest ćete i brojne druge likove iz poznatog crtića.

Ne možete nešto dobiti, a da vam pritom nešto drugo ne oduzmu. Tako to ide. Ako još niste, preporučamo da u library dodate igru Persona 5. Uz aktivnu pretplatu PS Plus, i dalje ćete ju moći igrati nakon 11. svibnja, kada napušta PS5 Plus Collection.

Podsjećamo da su korisnici kao dio ožujskog paketa dobili besplatan pristup igrama Ark: Survival Evolved, Ghost of Tsushima: Legends, Ghostrunner (samo za PS5) i Team Sonic Racing. Početkom travnja, ove će igre svoja mjesta ustupiti novima, tako da imate još malo vremena pokupiti ih i strpati u svoj library.