Preporuke TOP 5 manje razvikanih horror igara za Noć vještica

Preporuke TOP 5 manje razvikanih horror igara za Noć vještica

0

Kao što dobro znamo, uskoro nam dolazi Halloween, odnosno Noć vještica, veliki američki praznik koji se slavi noć uoči Svih svetih, 31. listopada, a u posljednje vrijeme se udomaćio i kod nas.
Na Halloween mnogi će se ljudi kostimirati u kosture, vampire, zombije, vještice i divljati na ludim partyima, no većina gamera će tu noć radije provesti kod kuće, igrajući svoje omiljene igre kao i svaku drugu noć.

Kako biste ipak bili u duhu Noći vještica dok se igrate, možete se zabavljati nekom od horror igara kojih ima napretek, među kojima će vam prve pasti na pamet veliki hitovi poput Silent Hill i The Last of Us igara, no mi vam ovom prilikom preporučujemo 5 naslova koji su možda malo manje razvikani, no savršeno će zadovoljiti vašu mračnu stranu, mada neki među njima imaj kultni status, pa čak predstavljaju i prava remekdjela.

The Quarry (2022.)

The Quarry je interaktivna horor video igra iz 2022. koju je izdao Supermassive Games, a objavio 2K. Igrači preuzimaju kontrolu nad devet tinejdžerskih savjetnika koji moraju preživjeti posljednju noć u ljetnom kampu Hackett’s Quarry među nadnaravnim stvorenjima i nasilnim mještanima. Atmosfera igre je ono što će svakog ljubitelja horrora oduševiti mada ne vjerujemo da ćete skakati iz stolice od straha.

Platforme: PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox One, Xbox Series X i Series S, Windows

The Dark Pictures Anthology: House of Ashes (2021.)

The Dark Pictures Anthology: House of Ashes je interaktivna survival horor video igra iz 2021. koju je razvio Supermassive Games, a objavio Bandai Namco Entertainment. To je treći dio antologije The Dark Pictures, nakon Man of Medan i Little Hope.

Igra se odvija na kraju rata u Iraku, gdje specijalne postrojbe u potrazi za oružjem za masovno uništenje iskopavaju nešto mnogo smrtonosnije, zakopani sumerski hram koji sadrži leglo nezemaljskih bića. Kako bi preživjeli noć, moraju sklopiti sporazum sa svojim ljudskim neprijateljima. Tipična horror igra u kojoj znate da vas nešto zlokobno čeka u mraku.

Platforme: PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox One, Xbox Series X i Series S,  Windows

Control (2019.)

Control je akcijsko-avanturistička horror igra koju je razvio Remedy Entertainment, a objavio 505 Games. Igra se vrti oko Federalnog ureda za kontrolu (FBC), tajne američke vladine agencije zadužene za obuzdavanje i proučavanje paranormalnih pojava. Kao Jesse Faden, nova direktorica Biroa, istražujete FBC-jev stožer i koristite telekinetičke sposobnosti kako biste porazili smrtonosnog neprijatelja poznatog kao Hiss, koji je iskvario stvarnost.

Neobična priča, stalno mijenjanje okoliša i specijalne moći čine je odličnim izborom za Halloween, mada bismo je prije smjestili u nadnaravni triler nego u horror.

Platforme: PS5, PS4, Windows, Xbox One, Amazon Luna, Nintendo Switch, Xbox Series X/S, Stadia

Texas Chain Saw Massacre (2023.)

Texas Chain Saw Massacre je asimetrična survival horor igra za više igrača (online PvP) iz 2023. koju je razvio Sumo Nottingham, a objavio Gun Interactive. Temeljen je na istoimenom filmu iz 1974. Igrati možete u ulozi jedne od četiri žrtve koje pokušavaju pobjeći obitelji kanibala prije nego ih uhvate i ubiju, ili na strani obitelji koja ih lovi. Kao i čuveni film, igra stvara jezivi ugođaj, osjećaj stalnog proganjanja i napetosti koja vas stalno drži budnima, a dobra izbalansiranost čini igru vrlo igrivom bez obzira koju stranu odabrali.

Platforme: PS4, PS5, Windows, Xbox One, Xbox Series X/S

Bloodborne (2015.)

Bloodborne je akcijska RPG igra iz 2015. koju je razvio FromSoftware, a objavio Sony Computer Entertainment ekskluzivno za PlayStation 4 ali je naknadno nadograđena za PS5. Bloodborne prati igračev lik, Lovca, kroz oronuli gotički viktorijanski grad čiji su stanovnici pogođeni krvlju prenosivom bolešću koja ih pretvara u užasne zvijeri.

Pokušavajući pronaći izvor kuge, igračev lik razotkriva misterije grada dok se bori protiv svakakvih gadosti. Imajući mnogo sličnosti s FromSoftwareovim Dark Souls serijalom, Bloodborne je inspiriran književnim djelima HP Lovecrafta i Brama Stokera, što znači da se odlično uklapa u horror žanr i predstavlja dobar izbor za Noć vještica. Igra je od strane nekih kritičara proglašavana remekdjelom, a tko smo mi da sudimo?

Platforme: PS4, PS5