Postolje s kontrolerom za VR igranje bez mučnine

Postolje s kontrolerom za VR igranje bez mučnine

0

Američka tvrtka NeuroSync Laboratories iz Teksasa, razvila je naslon s kontrolerima za igranje VR igara pod nazivom C-Infinity, koji bi nam trebao poboljšati iskustvo VR igranja i spriječiti da u VR svijetu osjetite mučninu koja mnoge odbija od igranja.


Ovaj sustav se sastoji od stojećeg postolja s naslonom za leđa opremljenog senzorima, oslonca za noge i dva naslona za ruke s integriranim kontrolerima koji se nalaze pored svake ruke.


Sustav omogućuje igračima da kretanje pomoću kontrolera unaprijede prirodnim pokretima tijela, što znači se korisnici kreću naprijed povlačenjem dvaju kontrolera, pomiču unatrag gurajući ih, a okreću u željenom smjeru okretanjem gornjeg tijela, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Ti pokreti proizvode signale u somatosenzornom korteksu mozga koji se nalazi uz motorički korteks.
Kada vizualni korteks obrađuje slike kretanja korisnika u virtualnom okruženju u stvarnom vremenu, te se informacije sinkroniziraju sa signalima koje prima motorički korteks. Na taj način se rješava problem mučnine, koja se često javlja u konvencionalnim VR sustavima kada ono što mozak vidi, ne odgovara onome što tijelo percipira da radi.

Sustav se može postaviti u relativno malim prostorima, težak je 48 kg, može podržati korisnike težine do 181 kg, a kompatibilan je sa svim računalima, konzolama i VR headsetovima, uključujući PSVR i PSVR 2.

C-Infinity se trenutno nalazi u sustavu crowdfundinga na Kickastarteru, gdje se može naručiti po cijeni od 799 američkih dolara, a isporučiti će vam ga u svibnju ove godine.