Poslastica za obožavatelje Evil Dead franšize

Poslastica za obožavatelje Evil Dead franšize

0

Ludi ste za kultnom franšizom Evil Dead i volite povraćati na svoje neprijatelje? Onda je ovo savršena igra za vas. Postavite se u poziciju Asha Williamsa ili njegovih prijatelja i surađujete u igri punoj PVP akcije i suradnje.

Piše: Robert Barbir

Nakon nekoliko odgoda, konačno je na petak 13. stigao Evil Dead: The Game od Saber Interactive i Boss Team Games. Ovu survival horor igru, koja se temelji na franšizi Evil Dead, možete igrati sami ili s drugima u timu i to u ulozi prekrasno ilustriranih likova iz filmova i TV serija. Tako možete na primjer igrati kao četiri različite verzije horor heroja Asha Williamsa.

Poveznica s franšizom

Kao što je bilo najavljeno, igra je puna akcije i rasprostranjena na nekoliko različitih lokacija preuzetih iz same franšize. Borite se protiv horda čudovišta koji su oslobođeni iz Necronomicon Ex-Mortisa, s prizorima i zvukovima inspiriranim filmovima „The Evil Dead“, „Evil Dead II: Dead by Dawn“ i „Army of Darkness“ i televizijskom serijom „Ash vs Evil Dead“.
Developeri već su najavili DLC za sve igrače, koji će sadržavati potpunu novu mapu – Castle Kandar iz trilogije Army of Darknessa.

Što ćete odabrati, dobro ili zlo?

U krvavoj borbi protiv zla čeka vas mnoštvo iznenađenja. Tako možete igrati solo ili u timu s prijateljima . Timovi se sastoje od „mrtvih“ ili demona, koji pokušavaju spriječiti „preživjele“ ili ljude da postignu svoj cilj. No, tko bi htio igrati kao običan smrtnik kada može upravljati svemoćnim ubojitim čudovištem?

Likovi imaju stablo vještina, na kojem možete otključavati nove moći i bonuse koje možete prenositi u sljedeći meč. Što više pritiska stavite na protivničku momčad, to ćete dobiti više XP-a i pristup jačim moćima i bonusima. No osim osnovnog natjecateljskog načina igre, u Evil Deadu zapravo nema mnogo toga za raditi. Odigrati možete još samo nekoliko misija koji rekreiraju priče i scene iz horor serije.

Od sada morate paziti na razinu straha

Trčeći po mraku kao Ash ili jedan od njegovih prijatelja, morate uz sve ostalo također paziti na razinu straha. Ona se povećava kad god ste sami, pod napadom ili u mraku – što dodaje važan i zanimljiv aspekt ovakvom tipu igre. Iako postoje načini kako smanjiti razinu straha, Evil Dead The Game nam to definitivno ne olakšava.

Što se dogodi kada vam se razina straha poveća, nećemo vam odati, no znajte da je zastrašujuće i istovremeno najuzbudljivije iskustvo u igri.

Igra je prepuna likovima i referencama iz filmske trilogije, easter eggovima i akcijom, ali daleko je od savršene igre. Evil Dead: The Game izašao je 13. svibnja na PC, PS i Xbox. U nastavku pogledajte trailer, a više o igri možete saznati na Epicu ili njihovoj internetskoj stranici.