Platforma Antstream Arcade donosi preko 1000 retro igara na Xbox

Platforma Antstream Arcade donosi preko 1000 retro igara na Xbox

0

Platforma za igranje u oblaku Antstream Arcade nudi više od 1300 retro naslova igara na Xbox One i Series X/S konzole, a među naslovima su velike legende kao što su Space Invaders, Metal Slug i Bubble Bobble.


Svi naslovi će se moći odmah igrati bez dodatnih preuzimanja ili instaliranja putem njegove platforme za igranje u oblaku, s tim da će se svaki tjedan dodavati više naslova. Time će Antstream postati prva usluga streaminga igara “treće strane” na Xboxu. Antstream Arcade je već dostupan na Mac, PC, Linux, Android TV, Firestick i Samsung TV uređajima, ali ovo je prvi put da dolazi na igraću konzolu.

Antstream navodi da koristi svoju “jedinstvenu tehnologiju” za modificiranje originalnih igara, omogućujući tvrtki stvaranje novih izazova u mini igrama za nove igrače i one koji se vraćaju. Na primjer, možete igrati modificiranu Pac-Man mapu gdje je glavni cilj izbjeći skupljanje točkica. Igrači će moći sudjelovati u turnirima, izazivati druge igrače na dvoboje ili se natjecati za najveći rezultat.

Microsoft već ima vlastitu uslugu streaminga Xbox Cloud Gaming, koja je dostupna kao izvorna aplikacija na Androidu i Windowsima, Samsung pametnim televizorima i odabranim VR headsetovima. Dostupna je i na iOS-u i Macu, ali morat ćete koristiti web-preglednik da biste joj pristupili. No Xbox Cloud Gaming više je fokusiran na igranje modernih naslova, dok je Antstream Arcade isključivo posvećen lefgendarnim retro igrama koje predstavljaju povijest gaminga

Antstream Arcade na Xboxu je dostupan za predbilježbu u Xbox Storeu. Cijene će započeti s 29,99 USD godišnje uz mogućnost jednokratne doživotne kupnje za 79,99 USD. Tvrtka kaže da će sve buduće igre i nove značajke biti uključene, bez obzira na to za koju se opciju kupnje odlučite.