Pipci

Pipci

0

Prije tjedan dana svjetlost je ugledala dugo očekivana igra The Callisto Protocol. Od udarne igre Gamescoma 2022. i razvojnog tima Striking Distance Studios puno se očekivalo u prvom redu stoga što je ova igra iščekivana kao neki novi Dead Space.

Igra je sad tu, početni dojmovi su se slegli, no utisci su podijeljeni. Uglavnom, ukoliko ste sretnik koji će je igrati na PS5 uživat ćete u njenoj odličnoj mračnoj atmosferi survival horrora i lokacijama prepunih detaljima. Nešto manje oduševljeni vlasnici su Xboxa i PC-a koji su masovno počeli prijavljivati lošu izvedbu na ovim platformama. Tim gamerima najviše su se zamjerili loša optimizacija, trzanja u animacijama i česta rušenja igre. Uz to neke pritužbe idu i na račun segmenata bliske borbe, kao i na prekratko trajanje igre. Sve to skupa podsjeća na onu priču o Cyberpunku 2077 i o brojnim zakrpama gigabajtnih veličina. Ambiciozni Callisto Protocol trenutno na Steamu krase tek osrednje ocjene.

Stvari bi ipak trebale doći na svoje u bliskoj budućnosti, jer odmah s izlaskom igre izašla je i zakrpa koja popravlja većinu propusta, a u planu je i DLC koji bi trebao popraviti ono što ostane iza zakrpa. Poželimo tako PS igračima kontrolere u ruke, a svima ostalima puno strpljenja.