Na posljednjem zadatku

Na posljednjem zadatku

0

Još jedna od igara koja je pokupila simpatije na ovogodišnjem Gamescomu je The Last Case of Benedict Fox. Iako je bio prikazan tek Developer’s Walkthrough, igra se tamo odmah okitila titulom najiščekivanije igre za Xbox u nadolazećoj godini.

Riječ je o opskurnoj avanturi dopadljivog platformskog izvođenja koja dolazi kao pravo osvježenje u ovom vječito uspavanom žanru. Naš momak Benedict Fox uhvatit će se u koštac s tajnim organizacijama, drevnim ritualima i hladnokrvnim ubojstvima. Radnjom će tako mnoge asocirati na prošlogodišnji domaći uradak Saint Kotar, a izvedbom i animacijom na onaj davni i legendarni Flashback. Glavni lik, pak, neodoljivo nalikuje na Gaybrusha Threepwooda, samo se Benedict Fox čini ipak malo spretniji. Ova avantura s primjesama akcijskog i platformskog gameplaya netipičnog za avanture utopljena je u uvijek popularnu Lovecraftovu arhitekturu pa bi dobra zabava svim ljubiteljima malo neobičnijih igara trebala biti zajamčena.

Kako to izgleda kada glavni junak rješava slučaj koji se proteže s ove i one strane realnog, otvara portale i ulazi u različite negostoljubive svjetove vidjet ćemo na PC-u i Xboxu negdje tijekom slijedeće godine. Točan datum izlaska igre još nije preciziran.