Oxygen Not Included: Spaced Out!

Oxygen Not Included: Spaced Out!

0

Kada kisik nije zagarantiran, a okolina vas baš i ne voli, normalan čovjek bi krenuo tražiti povoljnjiju destinaciju.

No uvijek se nađe nekolicina hrabrih koji su spremni na takve ekskurzije. O nama ovisi opstanak kolonije u ovom colony simulatoru koji nikog ne ostavlja ravnodušnim.

Piše: Robert Barbir

Arhitekt, student i znanstevnik kreću u avanturu svog života

Svaki se gamer raduje triple AAA naslovima velikih izdavačkih kuća, no nikad ne smijemo zanemariti manje igrače na sceni koji se trude stvarati inovativne i originalne naslove. Klei Entertainment je jedna od tih manjih izdavačkih kuća koja se stvarno trudi pružati communityju ono što želi. Nakon dvije godine razvoja, godina early accessa i preko 16 updateova Klei Entertainment nam prezentira veliki DLC naziva Spaced Out! za njihov najpoznatiji naslov Oxygen Not Included.

Spaced Out! pruža potpuno novi game scenario koji mijenja i nadograđuje način igranja od samog početka. Već nakon nekoliko početnih ciklusa mogu se primjetiti nove i zanjimljive lokacije te nova flora i fauna.

Kome nije po volji, teleporter mu je odmah do baze

No dosta razgledavanja, što će ekipa jesti, piti, disati? Gdje će tko spavati i tko će se prvi popišati u gaće i kontaminirati nam pitku vodu jer nije stigao do wc-a? Sva ta pitanja ne zamaraju naše male junake, oni svoju sudbinu prepuštaju vama.

Vrlo vjerojatno će vam ovako izgledati početak

Dosadašnji problemi s kisikom, strujom, temperaturom, ventilacijom, cjevovodima, bakterijama, moralom, dekorom i hranom očito nisu bili dovoljni. Tako je Klei Entertainment logično odlučio dodati još jedan element u igru kako se nebi opustili i to – radijaciju. Hoćemo li uranij iskoristiti za research, dezinfekciju od bakterija ili pak nekome narediti da stavi 500 kila u svoj džep i slučajno zaboraviti na njega, samo će vrijeme pokazati.

Oh gle, uranij nam se raspada u dvorištu

Prijašnjim igračima je poznati koncept lansiranja raketa i slanje astronauta na daleke planete i asteroide po resurse, no nešto je tu nedostajalo. Astronauta bi poslali na njegovu misiju i konačno bi se mogli opustiti. Znali smo da će naš astronaut svaki put uspješno odraditi misiju i vratiti se. E pa stvari se mijenjaju. Mehanika oko lansiranja raketa ovoga puta malo je više beginner friendly i brže dostupna, čime se stavlja naglasak na istraživanje svemira. No sada nema više opuštanja, pozorno ćemo pratiti naše junake i po drugim planetima te kao pravi šef paziti da slučajno ne zaspe na posao.

Svaka raketa je modularna i služi svojoj svrsi

Oxygen Not Included također ima odličan i aktivan modding community, koji svakodnevno stvara nove i ažurira stare modove što omogućava beskrajnu slobodu u načinu igranja.  Tu je uvijek i nekoliko aktualnih lets play serijala na YouTubeu koji ubrzo svakog početnika pretvore u (ne)milosrdnog kolonizatora. Mogućnost da svaki novi početak bude drugačiji od prethodnog  pruža neograničenu zabavu i ponešto za svakoga. Oxygen Not Included: Spaced Out! možete nabaviti na Steamu ili Epic Gamesu.