Outriders

Outriders

0

Zemlja je uništena ratovima i nedostatkom resursa, a vi ste dio elitne postrojbe koja istražuje novi planet pogodan za nastavak života. Međutim, novi planet nije toliko miroljubiv prema gostima kako se na prvu činilo.

8.5

Author's rating

Overall rating

Grafika
7.8
Animacija
8.0
Zvuk
7.6
Glazba
8.4
Igrivost
9.0
Konačna ocjena
8.5
The good
  • Napucavanje
  • Mnoštvo sadržaja
  • Ekspedicije
The bad
  • slabija online komponenta

  • Nema PVP okršaje

Osim što je anomalija izmijenila svijet, svakome koga nije ubila podarila je posebne moći. Takvi posebni vojnici zovu se izmijenjeni, odnosno Altered, a i vi ste jedan od njih.

Piše: Vedran Vlahović

Za razliku od većine ostalih Altereda, koji su vještine iskoristili za zlo, vi ste jedan od good guysa, te je nakon trideset godina vrijeme da ratovi napokon stanu. Outriders crpi inspiraciju iz brojnih igara i filmova, što gameplayom, što radnjom, a cijela kombinacija neočekivano dobro funkcionira.

Po gameplayu, najbolje bi se opisao kao spoj Gears of Wara, Destinya i Divisiona. Radi se o kooperativnoj multiplayer pucačini iz trećeg lica, gdje ćete u timovima od tri igrača najlakše i najbolje svladavati glavnu priču, ali i popratne zadatke i aktivnosti.

Sva tri igrača su optimalan broj, budući da tek onda dolazi do pravog povezivanja različitih vještina i taktičkog pristupa svakom novom području ili jačem otporu protivnika. Ono što oduševljava iznova i iznova je količina sadržaja utkana u igru.

Pred igračem stoji izuzetno dugotrajna kampanja, poput punokrvne RPG igre, a zatim i brojne podaktivnosti i sadržaj namijenjen samo onima koji su završili igru, poput ekspedicija. Ove zadnje garantiraju najbolju opremu, ali morate biti brzi i vješti jer se na temelju brzine i efikasnosti dodjeljuju nagrade za učinkovitost.

Nadogradnje, nadogradnje

Gotovo sve u igri moguće je nadograditi. Postoje nadogradnje oružja i opreme, lika, pa čak i uređivanje oklopnog vozila koje služi za transport između misija. Međutim, čak i da nemate volje nadograđivati opremu, igra prati vaš razvoj i bilo kad kad zapnete, servira vam novije, jače oružje koje će vas dalje potaknuti na igru.

Oprema je fantastična, a osim unikatnog izgleda, ima i unikatne sposobnosti, poput puške koja zaleđuje protivnike i one koja svaki posljednji hitac pretvara u eksploziju. U kasnijim fazama i ekspedicijama bit ćete krcati egzotične i legendarne opreme, no igra neće postati mačji kašalj. Naime, svaki put kad vam duže vremena ide lako kao od šale, igra će automatski podignuti World Tier.

To znači da će protivnici biti teži, a oprema bolja, kako bi igra u svakom trenutku bila izazovna. Također, težina se skalira prema broju igrača, pa će u troje biti znatno više težih protivnika nego za jednog ili dva igrača. Ukoliko negdje zapnete, World Tier možete i samostalno spustiti. Težina igre se skalira fantastično te postoji preko deset različitih težina, ovisno o preferenciji pojedinačnog igrača ili grupe.

Međutim, nakon što završimo i osvojimo fantastičnu opremu, zasad je tu kraj. Nemaju ju pred kime pokazati jer igra nema HUB s igračima, gdje bi se susreli i dogovorili za ekspedicije. Također, nema ni PvP okršaj među igračima, što je uobičajeno za ovaj tip igre. Iako ima gomilu sadržaja, neke modove bismo voljeli vidjeti, barem u obliku 3v3 deathmatcha za početak. Kako se radi o online igri čiji razvoj prate developeri, ne sumnjam da će konstantno nadograđivati igru ako se pokaže kao dobitna kombinacija. Navedeni žanr nikad nije bio popularniji.

Cross-gen

Igra je višegeneracijska i to se osjeti u vizualima. Iako ima tragova nove generacije, generalno se fantastično izvodi i na starim konzolama, a to slijede i vizuali. Iako nove inačice i PC imaju više vegetacije i više grafičkih efekata, dizajn i geometrija okoliša djeluju zastarjelo, kao i poneka drvena animacija u međusekvencama.

Ipak, kako se radi o online pucačini u svojoj srži, kroz neke sitne nedostatke u animacijama je lako progledati. Igra ima iznenađujuće puno međusekvenci i snimljene sinkronizacije te, iako samostalno izrađujemo lika i biramo spol, naš Altered ima nevjerojatno puno karaktera i nije tipični junak.

Naš lik je više anti-heroj, veteran bivših ratova koji je tražio miran dom, novi planet, a pronašao se u novom sukobu koji nije tražio. Stoga je prema svemu ciničan, a osim zaustavljanja rata želi saznati što mu se dogodilo da je poprimio posebne moći.

Dug put pred nama

Onim najupornijima igra će pružiti desetke i desetke sati zabave.

Sama priča i popratne aktivnosti traju dugo poput RPG-a, a ako za Outriders pronađete prijatelja ili dva, sve bi se moglo pretvoriti u zabavu za cijelu godinu.

Iskusan developer s iskustvom u pucačinama, dobri uzori i dobre prakse, učinili su Outriders fantastičnom online pucačinom kojoj fali još samo poneki mjesec poliranja i dodatnog sadržaja kako bi bila odlična igra i jedan od kandidata za online pucačinu godine.

Ima potencijal, sada samo predstoji konstantan rad developera na igri. Danas su igre servisi koje treba konstantno održavati kako bi bile uspješne. To su prije Outriders dokazali i Warzone, Fortnite, Rainbow Six, Destiny i drugi.