Otvorene prijave za besplatni pilot program edukacije razvoja videoigara

Otvorene prijave za besplatni pilot program edukacije razvoja videoigara

0

Projekt Edu4Games – Izrada standarda zanimanja i kvalifikacija te novih studijskih programa za područje dizajna i razvoja videoigara provodi se u suradnji nekoliko sastavnica Sveučilišta u Zagrebu – Akademije dramske umjetnosti, Akademije likovnih umjetnosti, Studija dizajna pri Arhitektonskom fakultetu, Fakulteta organizacije i informatike te Fakulteta elektrotehnike i računarstva.


U okviru diplomskog studijskog programa dizajna i razvoja videoigara bit će razvijena četiri usmjerenja – za dizajnera videoigara, vizualnog umjetnika videoigara, producenta videoigara i programera videoigara.

Budući studijski programi osmišljeni su na način da su procesi poučavanja i učenja usmjereni na umjetničku i znanstvenu praksu i istraživanje, intenzivan praktičan rad te aktivnu međunarodnu suradnju s vodećim visokoškolskim obrazovnim ustanovama i profesionalnim organizacijama.

S ciljem pripreme za provođenje novog studija i programa cjeloživotnog obrazovanja, nastavnici pet sastavnica Sveučilišta u Zagrebu i stručnjaci iz industrije videoigara na jesen počinju s provođenjem pilotiranja dijela 4 nova programa cjeloživotnog obrazovanja – Dizajner videoigara, Programer videoigara, Producent videoigara i Vizualni umjetnik videoigara.

Rok za slanje prijava je 6. srpnja 2021. a odabrani kandidati bit će pozvani na prijemni ispit, koji će biti održan online od 12. do 14. srpnja 2021., a sastojat će se od testa opće kulture i informiranosti te razgovora s kandidatima.

Trajanje programa čije pohađanje se ne naplaćuje je 12 tjedana (u popodnevnim satima), a mjesto održavanja Zagreb i online.

U prijavu je potrebno unijeti poveznice na sljedeću dokumentaciju:
– dokaz o stečenoj stručnoj spremi (min. SSS)
– životopis u Europass formatu
– motivacijsko pismo na max. jednoj stranici A4 formata
– mapa radova (obavezan za program Vizualni umjetnik videoigara, za ostale programe opcionalno)

Upute za sastavljanje mape radova za smjer Vizualni umjetnik videoigara:
– 12-20 radova formata po izboru (poslani u digitalnom obliku u dostatnoj rezoluciji)
– obuhvatiti teme prostora, likova i predmeta te teme po slobodnom izboru
– primijeniti različite analogne i/ili digitalne tehnike (olovka, ugljen, akvarel, tempera, fotografija, maketa i dr.)

Upute za sastavljanje mape radova za smjer Producent videoigara (prilaganje mape je opcionalno):
– opisati do 3 projekta na kojem ste bili u ulozi organizatora, člana ili voditelja tima (npr. organizacija događanja, produkcija videa/filma, vođenje timskog projekta), svaki na maksimalno 2 A4 stranice teksta
– u opis je potrebno uključiti sljedeće:
a) naziv i vrsta projekta
b) kratak opis projekta
c) podaci o timu (veličina i uloge, poseban osvrt na vašu ulogu)
d) podaci o provedbi projekta (vremenski okvir/plan/gant, korišteni digitalni alati, način komunikacije, najveći izazov na projektu i rješenje izazova)
e) vizualni materijali (linkovi, fotografije…)
– za kandidate koji nisu sudjelovali u produkciji projekta predlažemo opis nekog hipotetskog projekta prema kriterijima od a) do d)

Upute za sastavljanje mape radova za smjer Dizajner videoigara (prilaganje mape je opcionalno):
– do 10 radova iz područja dizajna interaktivnih medija

Više o budućem studijskom programu i programu cjeloživotnog učenja možete pronaći na službenoj stranici projekta Edu4Games: edu4games.adu.hr

Dodatna pitanja možete dostaviti na sljedeću e-mail adresu: edu4games@adu.hr