Od danas je Windows 11 dostupan za preuzimanje

Od danas je Windows 11 dostupan za preuzimanje

0

Novi Windowsi donose brojne pozitivne pomake za PC gamere, poput integriranih Xbox mogućnosti i boljeg iskorištavanja hardvera.

Danas izlazi Windows 11, odnosno od danas ga možete preuzeti na službenim Microsoftovim stranicima. Budući da Windows 11 donosi brojne pozitivne promjene za igrače, oni bi trebali biti prvi koji će prigrliti novi operativni sustav.

Osim osvježenog sučelja, igrače će najviše oduševiti Auto HDR, koji omogućava široki raspon boja u starijim igrama, a za što je potrebno imati kompatibilan monitor ili televizor. Windows 11 donosi integrirane Xbox mogućnosti, uključujući mogućnost ugovaranja Game Pass pretplate, koja za simbolični mjesečni iznos omogućava pristup prema stotini PC gaming hitova za streaming ili preuzimanje.

Bitna nadogradnje je i DirectStorage, značajka koju smo upoznali na igraćoj konzoli Xbox Series X. Radi se o direktnom pristupu disku i podacima igre, koji se učitavaju direktno u memoriju grafičke kartice. Bez opterećenja ostatka konfiguracije, igre se učitavaju i izvode brže, te se resursi oslobađaju za druge značajke igre.

Kako bi instalirali Windows 11, potrebno je zadovoljiti minimalne tehničke zahtjeve. Vaša konfiguracija mora imati podršku za Secure Boot i TPM 2.0 tehnologije, a to možete brzo i lako provjeriti pomoću alata PC Health Check, a kojeg možete preuzeti sa službene stranice putem poveznice na samom kraju internetske stranice.

Nakon što ste potvrdili da Vaš PC zadovoljava zahtjevima, možete preuzeti Installation Assistant koji sam preuzima i instalira Windows 11 preko postojećeg Windows 10 sustava. Svi podaci će ostati netaknuti, a sve aplikacije će i dalje raditi kao i prije nadogradnje. Želite li napraviti obrisati sadržaj cijelog diska i napraviti “čistu” instalaciju, na istom linku je moguće preuzeti ISO datoteku i snimiti je na DVD ili USB memoriju. Tim putem će instalacija biti čak i brža, jer ne zahtjeva dodatna preuzimanja.