Bluepoint Games postao dio PlayStationa

Bluepoint Games postao dio PlayStationa

0

Nakon što se ranije ove godine razvojni studio Housemarque pridružio PlayStation Studios obitelji, sad je Sony to učinio i sa studijem Bluepoint Games, njihovim dugogodišnjim partnerom.

Bluepoint Games, studio profiliran za izradu najboljih remakeova na tržištu, postao je dio obitelji PlayStation Studios. Preuzimanje teksaškog studija je potvrdio Hermen Hulst osobno, predsjednik studija i menadžer odgovoran za sve hitove koji dolaze na PlayStation konzole.

Iako je radio i na drugim remasterima za treće studije, Bluepoint Games smo zapamtili kao vrhunski studio koji stoji iza God of War Remastered kolekcija, te The Nathan Drake kolekcije starijih Uncharted igara za PlayStation 4 konzolu. Posljednja dva naslova iz njihove radionice su Shadow of the Colossus i Demon’s Souls, punokrvni remakeovi popularnih PlayStation hitova koji su u trenutku izlaska koristili punu snagu PlayStation konzola.

No još su brojni klasici iz PlayStation knjižnice igara kojima predstoji kvalitetan facelift, a ranije su iz Bluepoint Gamesa objavili kako bi željeli imati i igru vlastite produkcije. Vjerujemo kako pred ovim studijem predstoji vrlo kreativno razdoblje i gomila fantastičnih uspješnica pod Sonyevim okriljem.