Objavljen datum izlaska System Shock remakea na PS5 i Xbox konzolama

Objavljen datum izlaska System Shock remakea na PS5 i Xbox konzolama

0

Nightdive Studios je objavio da će remake akcijske avanture System Shock, stići na PS5, PS4, Xbox Series i Xbox One konzole 21. svibnja ove godine.

To znači da će se svi gameri na PlayStation i Xbox konzolama uskoro prebaciti u 2072. godinu na svemirsku postaju Citadel Station u vlasništvu korpopracije TriOptimum, gdje će u ulozi bezimenog hakera pokušati hakirati umjetnu inteligenciju pod nazivom SHODAN koja upravlja postajom.

Nakon što su mu prevarom ugradili implantat budi se iz dugotrajne kome i otkriva da je SHODAN preuzeo postaju, a sve što se nalazi na njoj ga želi utamaniti.

Vjerojatno vam je jasno da će vam glavna zadaća u igri biti borbe iz prvog lica protiv robota, mutiranih čudovišta i ljudi, pri čemu ćete se morati obračunavati i protiv opakih bossova.

Mada je originalna igra iz 1994. klasificirana kao FPS survival horror, ne vjerujemo da ćete se na bilo kojem mjestu preplašiti.

Veterani originalne igre će biti zadovoljni jer remake donosi potpuno nove vizuale, ažurirane kontrole, preuređeno sučelje, nove zvukove i novu glazbu, a zanimljivo je da SHODAN AI-ju glas posuđuje Terri Brosius, isti glumac koji mu je dao svoj dobri glas prije 30 godina.

Inače, Nightdive Studios će PC igrače nagraditi idući četvrtak velikom zakrpom koja donosi brojna poboljšanja, ali i nekoliko iznenađenja, među kojima su potpuno nova mehanika završne borbe s glavnim bossom, kao i mogućnost odabira ženskog glavnog lika za ulogu bezimene hakerice. Zasad nam nije poznato hoće li se nadogradnja naći i u verziji za konzole.